Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Κύβοι ζωμών λαχανικών και κρέατος...

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει κύβους από ζωμό λαχανικών ή κρέατος στη μαγειρική μας. Αυτοί οι κύβοι θεωρούνται υγιεινοί και ασφαλείς για κατανάλωση, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ότι η γεύση τους είναι αποτέλεσμα της παρουσίας ενός και μόνο συστατικού – του όξινου γλουταμινικού μονονάτριου. Γι’αυτό τον λόγο, είναι πολύ επιβλαβείς για την υγεία.
Το όξινο γλουταμινικό μονονάτριο (MSG-monosodium glutamate) είναι ένα χημικό πρόσθετο

που χρησιμοποιείται σε διάφορα τρόφιμα και προϊόντα. 
Αυτά όμως που δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει, είναι ταχυκαρδία, δερματικές αλλεργίες, πονοκέφαλο, καρδιακή αρρυθμία, ζάλη, κατάθλιψη και ναυτία.
Η χρήση μπαχαρικών του εμπορίου που περιέχουν αυτό το συστατικό, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή – το MSG διεγείρει την παραγωγή ακετυλοχολίνης στο ενδοκρινικό σύστημα, γεγονός που μειώνει την απορρόφηση της γλυκόζης και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα νευρολογικές παθήσεις όπως τη νόσο του Alzheimer ή και αύξηση βάρους.

Το όξινο γλουταμινικό μονονάτριο (MSG) είναι ο λόγος που οι κύβοι ζωμών έχουν τόσο ισχυρή γεύση. 

Το MSG περιέχεται σε όλες σχεδόν τις επεξεργασμένες τροφές, ειδικά σε κύβους ζωμών και μπαχαρικά του εμπορίου. 
Επηρεάζει τη νευρολογική λειτουργία του υποθαλάμου και μας κάνει να τρώμε περισσότερο, το οποίο εκτός από ανθυγιεινό, είναι και ένα μεγάλο τέχνασμα του μάρκετινγκ για να μας κάνει αγοράζουμε ολοένα και περισσότερα τρόφιμα.

Προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση των κύβων από ζωμό λαχανικών ή κρέατος, θα πρέπει να σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε αμέσως.

Μια καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι να βάλετε μερικά φρέσκα μπαχαρικά σε ελαιόλαδο και να τα καταψύξετε στις θήκες για τα παγάκια. 
Όποτε θελήσετε να προσθέσετε κάποια γεύση στο φαγητό σας, απλά θα παίρνετε ένα παγάκι – κάτι που είναι πολύ πιο υγιεινό!
 Πηγή

 https://ygeia-sos.blogspot.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.