Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης»

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και στις  8:30 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ με τίτλο το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης, στην Αθήνα, στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) 
Έτσι λοιπόν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ  " ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ" την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018, στις 8:30 μ.μ., στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου).
    Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο νεοελληνιστής φιλόλογος Λαοκράτης Βάσσης, η συνθέτρια Νένα Βενετσάνου και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.
Την εκδήλωση συντονίζει ο επιμελητής του βιβλίου Μανώλης Λιγνός.
Η Μαρίζα Κωχ θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου
.


Περιγραφή βιβλίου

Το αφήγηµά µου αυτό το έγραψα ως απάντηση της αγάπης που δέχτηκα στα πενήντα χρόνια που τραγουδώ και σας το προσφέρω αντίδωρο. 
Με την ευχή όλα τα παιδιά του πολέµου, του κάθε πολέµου, να γευτούν την αγάπη και τη γιατρειά όπως εγώ.
Με τρυφερότητα, χιούµορ και κατασταλαγµένη σοφία, η αγαπηµένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στη Σαντορίνη ζωντανεύοντας µια ολόκληρη εποχή, τη δύσκολη µεταπολεµική περίοδο, αποτίνοντας φόρο τιµής στα βιώµατα που τη διαµόρφωσαν ως άνθρωπο, ως µουσικοπαιδαγωγό και ως ερµηνεύτρια. 
Η έκδοση συµπληρώνεται από φωτογραφικό υλικό και από δύο τραγούδια για τη Σαντορίνη: το παραδοσιακό Το άστρο της αυγής, σε ερµηνεία της Μαρίζας Κωχ, και το καινούργιο δικό της τραγούδι Απέναντι στο ηφαίστειο

Πιο κάτω η αγαπημένη μας συμπατριώτισσα αναφέρει:

Αγαπημένοι μου,
η σιωπή που θα 'λεγε κανείς ότι τον τελευταίο καιρό είναι αυτό που με χαρακτηρίζει και που θα νόμιζε κανείς ότι απέχω από τα κοινά και από τις τραγικές εικόνες των πολέμων που μας περιτρυγυρίζουν, η απάντηση είναι ότι χρειάστηκα χρόνο και πόνο για να γράψω το αφήγημα που έδωσα προς έκδοση. Ό,τι σας κρατούσα όσο μπορούσα κρυφό τόσα χρόνια, το ενεργοποιούν οι στρατιές των προσφύγων και των ασυνόδευτων παιδιών τους. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του πολέμου, του κάθε πολέμου. Ως ένα από αυτά τα παιδιά, σας μιλώ σήμερα για να σας ευαισθητοποιήσω ακόμη πιο πολύ απέναντι στην προσφυγιά μέσα από τη δική μου ζωή. 
Κίνητρό μου, η αγάπη κι ο πόνος για τον καθένα μας. 
Η έκδοση του βιβλίου γίνεται από το Μεταίχμιο και η παρουσίασή του θα γίνει ημέρα Παρασκεύη 15 Ιουνίου στο Polis Art Cafe (ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ 5 ΑΙΘΡΙΟ ΣΤΟΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ) στις 20:30 μ.μ.. 
Θα σας περιμένω για μια τρυφερή αγκαλιά.



 https://www.metaixmio.gr

  






Κλικ εδώ. Μαρίζα Κωχ. Λαογραφικές εκδηλώσεις στο μουσείο του Μανώλη Λιγνού 30.8.2015


 

Κλικ εδώ. Μαρίζα Κωχ στο Παιδικό Σταθμό της Σαντορίνης ταξιδεύοντας με ένα απίθανο μουσικό παραμύθι...!!!!

 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Μαρίζα Κωχ στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 7.1.2014

 

 

 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Μαρίζα Κωχ στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Καμάρι της Σαντορίνης 6.1.2014

 

 

  Κλικ εδώ. Μαρίζα Κωχ στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Καμάρι της Σαντορίνης 6.1.2014

 

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.