Τρίτη 15 Μαΐου 2018

8 τροφές που απαγορεύεται να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή.
Χρειάζεται, όμως, και προσοχή. 
Οπως ως προς το τι βάζει κανείς για να ζεστάνει, στο φούρνο μικροκυμάτων.
Γιατί ναι πολλές φορές έχουμε ακούσει όλοι για δοχεία που μπορούν να λιώσουν, να προκαλέσουν πυρκαγιά
ή να απελευθερώσουν επιβλαβείς τοξίνες. Δεν είναι όμως μόνο τα δοχεία που είναι επικίνδυνα. Εξίσου μεγάλα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια τα τρόφιμα που βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Η θέρμανσή τους προκαλεί την έκκληση τοξινών, ενώ μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και εκρήξεις. Ποια είναι αυτά; Δείτα τα παρακάτω:
  • Αβγά με το τσόφλι
Οι υψηλές θερμοκρασίες στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργούν ατμούς στο εσωτερικό του αβγού και καθώς αυτό βράζει και η πίεση αυξάνεται μπορεί να προκληθεί έκρηξη. 

  • Καυτερές πιπεριές 
Η καψαϊκίνη στις πιπεριές (είναι η ένωση που καθορίζει το πόσο καυτερές είναι οι πιπεριές) εξατμίζεται όταν εκτίθεται στις υψηλές θερμοκρασίες του φούρνου μικροκυμάτων. Οι πιπεριές δεν θα εκραγούν αλλά οι αναθυμιάσεις δεν θα λείψουν και καλό είναι να τις αποφύγουμε. 
  • Μητρικό γάλα 
Πολλές μαμάδες που παίρνουν το γάλο με αντλία από το στήθος τους το καταψύχουν και όταν χρειαστεί να ταΐσουν το μωρό τους απλά το ξεπαγώνουν. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν το ξεπαγώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς όπως προειδοποιεί η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το μητρικό γάλα μπορεί να ζεσταθεί ανομοιογενώς, να ξεγελάσει στο τεστ του χεριού και να κάψει τον ευαίσθητο ουρανίσκου του μωρού. 
  • Κούπα με νερό 
Το ζέσταμα μιας κούπας με νερό για τσάι ή οποιοδήποτε άλλο σκοπό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να είναι βολικό αλλά όχι και ασφαλές. Μια κούπα με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να υπερθερμανθεί αλλά όχι να βράσει και όταν στη συνέχεια προσθέσετε το τσάι, τον καφέ ή οτιδήποτε άλλο να πεταχτεί  έξω προκαλώντας εγκαύματα στα χέρια σας, π.χ.. 
  • Αλλαντικά 
Το ζέσταμα του λουκάνικου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων μοιάζει με κακή ιδέα. Σύμφωνα με έρευνα τα μικροκύματα μπορούν, στα επεξεργασμένα κρέατα, να οδηγήσουν στο σχηματισμό ενώσεων που συνδέονται με τη χοληστερίνη και τα οποία έχουν συνδεθεί με τη στεφανιαία νόσο. Ο φούρνος μικροκυμάτων εν προκειμένω είναι ένας τρόπος να κάνετε ένα «κακό» φαγητό ακόμη χειρότερο. 
  • Φυλλώδη λαχανικά 
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι επικίνδυνα για το φούρνο μικροκυμάτων. Σύμφωνα με αναφορά του NPR αν ζεσταίνετε λάχανα ή οποιοδήποτε άλλο φυλλώδες λαχανικό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να προκληθεί σπινθήρας και να καταστραφεί και η συσκευή και η κουζίνα ολόκληρη. 
  • Αψητο ρύζι 
Το ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρους δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων και η θερμότητα του φούρνου μικροκυμάτων δεν μπορεί να τα σκοτώσει με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση.
  • Σταφύλια ή άλλα φρούτα 
Αν και δεν είναι σύνηθες να ζεσταίνει κανείς τα φρούτα, μπορεί να τύχει να μπουν στο φούρνο μικροκυμάτων ως μέρος κάποιου άλλου πιάτου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα τα σταφύλια, καθώς είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν... φλεγόμενες μπάλες. 
Φωτογραφίες: Pexels.com

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.