Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Το τέλειο σοκολατένιο σαλάμι

Ένα υπέροχο σοκολατένιο σαλάμι με ξηρούς καρπούς, μπισκότα και άρωμα πορτοκαλιού. Το σαλάμι ένα αυθεντικό Ιταλικό γλύκισμα “salame di cioccolato” θα το βρείτε σε πολλές συνταγές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους παρασκευής και διάφορα υλικά. Εδώ, σας δίνουμε μια γνήσια ιταλική συνταγή (αρχική συνταγή εδώ και εδώ), για ένα νόστιμο γλύκισμα, για όλες τις εποχές του χρόνου, για να το απολαύσετε μέρα ή νύχτα, για μικρούς και μεγάλους. Απολαύστε το!!!


Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού κομμένα σε κομματάκια μπισκότα επιλογής σας (digestive, βουτύρου κ.λ.π.)
  • 2/3 φλ. τσαγιού αμύγδαλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού, χοντροκομμένα
  • 6 κ.σ. (85 γρ.) βούτυρο κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο 
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. βρασμένο γαλλικό καφέ
  • 285 σοκολάτα, μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη 
  • 1 κ.γ. ρούμι μαύρο
  • 3/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Στρώνετε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος και απλώνετε επάνω τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα μπισκότα σας. 
Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο μεσαίο ράφι, για 5-7 λ ή μέχρι να καβουρδιστούν και ροδίσουν ελαφρώς. 
Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.  
Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και το αυγό και χτυπάτε με το μίξερ για 3-5 λ ή μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τη σκόνη κακάο και το καφέ και χτυπάτε να ενσωματωθούν.    
Λιώνετε σε μεγάλο μπεν μαρί τη ψιλοκομμένη μαύρη κουβερτούρα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει εντελώς και έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το ρούμι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.  
Ρίχνετε το μείγμα βουτύρου μέσα στο στο μπεν μαρί της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε διαρκώς για 1-2 λ περίπου να ψηθεί το αυγό. 
Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά, ανακατεύοντάς το συχνά.   
Προσθέτετε στο μείγμα τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. 
Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε μέσα στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να πήξει τόσο όσο να έχετε ένα εύπλαστο μείγμα. 
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια καθαρή, πλαστική μεμβράνη και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κυλάτε τη σοκολάτα μέχρι να έχετε ένα σαλάμι πάχους 5 εκ. (Προαιρετικά πλάθετε 2 μικρότερα σαλάμια). 
Τα τυλίγετε σφιχτά με τη πλαστική μεμβράνη και γυρίζετε τις άκρες σαν καραμελίτσα, για να δεθεί σφιχτά και να διατηρήσει το σχήμα του. 
[*] Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά και για 1 ολόκληρη μέρα. 
Πριν το σερβίρετε το ξεφορμάρετε, το πασπαλίζετε (προαιρετικά με ζάχαρη άχνη) το κόβετε σε φέτες 1,2 εκ. περίπου και το σερβίρετε. 
[*] Tip: Μπορείτε να πασπαλίσετε τη ζάχαρη άχνη όταν το πλάσετε σε μπαστουνάκι και μετά να τυλίξετε στη πλαστική μεμβράνη. Έτσι η ζάχαρη θα “κολλήσει” καλύτερα πάνω στο σαλάμι.
Πηγή
 http://newsone.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.