Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πώς θα κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι σας

Πώς θα κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι σας
Το κρύο ξεκίνησε και 10 απλά τρικ μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη ζέστη μέσα στο σπίτι σας.
1. Χρησιμοποιήστε το αλουμινόχαρτο: Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε την απώλεια ζέστης από τα καλοριφέρ, ειδικά όσα είναι τοποθετημένα σε τοίχους που «κοιτούν» προς το εξωτερικό τμήμα του κτιρίου. Απλά τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου πίσω από το καλοριφέρ, για να αντανακλάσετε τη ζέστη προς το εσωτερικό του δωματίου.

2. Βάλτε χοντρές κουρτίνες: Είναι ένας απλός τρόπος να προστατέψετε το σπίτι σας από την απώλεια ζέστης μέσω των παραθύρων.
3. Όταν έχει ήλιο μην κλείνετε τις κουρτίνες, αφήστε τις ακτίνες του να «μπουν» στο χώρο σας. Εκμεταλλευτείτε όσο πιο πολύ μπορείτε τη «δωρεάν θέρμανση».
4. Αποφύγετε τις απώλειες στην θερμότητα από το τζάκι όταν δεν το χρησιμοποιείτε, τοποθετώντας ένα ειδικό μπαλόνι καμινάδας. Μην ξεχάσετε να το αφαιρέσετε όταν θελήσετε να ανάψετε και πάλι ξύλα!
5. Καλύψτε οποιαδήποτε χαραμάδα ή κενό με ειδικά αυτοκόλλητα ή προστατευτικά για πόρτες παράθυρα.
6. Καθαρίστε τα καλοριφέρ σας και μην τοποθετείτε μπροστά από αυτά μεγάλα έπιπλα.
7. Αν έχετε ψηλό ταβάνι τοποθετήστε ένα μικρό ράφι επάνω από τα καλοριφέρ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να "οδηγήσετε" τη ζέστη προς το εσωτερικό του χώρου, αντί να πάει κατευθείαν στο ταβάνι.
8. Κλείστε τις πόρτες στα δωμάτια που δε χρησιμοποιείτε.
9. Καλύψτε τα «γυμνά» πατώματα, καθώς ευθύνονται για το 10% περίπου της απώλειας ζέστης αν δεν είναι μονωμένα με χαλί ή μοκέτα.
10. Βάλτε χρονοδιακόπτες στο σύστημα θέρμανσης.
Πηγή: govastileto.gr
 http://www.zougla.gr

 Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.