Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πέντε μύθοι για το αλκοόλ

2A25C1CD8C2EA7D960F1DABF7201B801.jpg   Σε πολλές χώρες του κόσμου, η Δευτέρα είναι συνώνυμη με το hangover, τη δυσάρεστη εκείνη αίσθηση που βιώνει όποιος έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ την προηγούμενη νύχτα. Στην προσπάθειά να αποφευχθούν τα χειρότερα, έχουν προκύψει κατά καιρούς διάφορες ιστορίες σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να αποφύγει τα αρνητικά της υπερβολικής κατανάλωσης ποτού. Κάποιες εδραιωμένες αντιλήψεις, επιμένουν, αλλά αποδεικνύεται πως είναι μύθοι. Ας τις
εξετάσουμε προσεκτικά.

«Ποτέ μην πίνετε σκληρό αλκοόλ μετά από μπύρα». Δεν έχει καμία σημασία η σειρά που θα καταναλωθούν τα αλκοολούχα ποτά. Αν πιείτε μπύρα και μετά πολύ αλκοόλ, θα μεθύσετε και θα πάθετε hangover. Αν πιείτε μόνο μπύρα αλλά πολύ, θα συμβεί πάλι το ίδιο.
«Η μπύρα κάνει κοιλιά». Αν αποκτήσατε μερικά κιλάκια εκεί κάπου στη μέση του σώματος, δεν ευθύνεται μόνο η μπύρα. Το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες και το κρασί, η βότκα και άλλα ποτά ευθύνονται εξίσου. Επομένως το πρόβλημα δεν είναι η βύνη, αλλά το οινόπνευμα.
«Ο καφές θα σας βοηθήσει να συνέλθετε». Δεν υπάρχει τρόπος να συνέλθετε άμεσα. Ο οργανισμός σας θα πρέπει πρώτα να μεταβολίσει το αλκοόλ που έχετε καταναλώσει. Η καφεΐνη δε μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία.
«Το αλκοόλ σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα». Ο πονοκέφαλος μετά το μεθύσι δεν οφείλεται στα νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα. Όντως το οινόπνευμα αλλοιώνει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου-σε καμία περίπτωση όμως δεν εξολοθρεύει τα κύτταρα που τον αποτελούν.
«Αν αναμίξετε αλκοόλ με ενεργειακό ποτό θα μεθύσετε χειρότερα». Κατ’ αυτό τον τρόπο δε μεθάτε περισσότερο, απλώς με διαφορετικό τρόπο. Η προσθήκη της καφεΐνης στα υγρά που καταναλώνετε, δίνει έναν πιο νηφάλιο τόνο στη ζαλάδα που φυσιολογικά προκαλεί το αλκοόλ. Ωστόσο, η αλληλεπίδραση των δύο ουσιών μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη σε ό,τι αφορά άλλες λειτουργίες του οργανισμού.
 http://medicalnews.gr/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.