Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τέρμα στο ροχαλητό… με βηματοδότη και χειριστήριο

Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μια συσκευή που είχε αρχικά σχεδιαστεί για την πρόληψη της άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί επίσης να «θεραπεύσει» το ροχαλητό. Η συσκευή, που μοιάζει με βηματοδότη καρδιάς, στέλνει ηλεκτρικά σήματα στους μυς της γλώσσας, τα οποία, σύμφωνα με τους Γερμανούς ερευνητές, απαλλάσσουν από το ροχαλητό.
Ο νευροδιεγέρτης, ο οποίος είναι λίγο μικρότερος
από ένα σπιρτόκουτο, εμφυτεύεται κάτω από την κλείδα. Από εκεί, ένα λεπτό καλώδιο καταλήγει πλευρικά στη στοματική κοιλότητα, μετρώντας τις κινήσεις του διαφράγματος και παρακολουθώντας την αναπνευστική συχνότητα. 
Κατά τη συστολή του διαφράγματος ο βηματοδότης στέλνει ένα ασθενές ηλεκτρικό ερέθισμα στο υπογλώσσιο νεύρο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γλώσσα, μέσα από ένα δεύτερο καλώδιο. 
Αυτό το νεύρο είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για τις κινήσεις της γλώσσας που μπορεί να εμποδίζουν την τραχεία στη διάρκεια του ύπνου, προκαλώντας υπνική άπνοια αλλά και θορυβώδες ροχαλητό. 
Ο νευροδιεγέρτης του υπογλώσσιου νεύρου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας και την καταπολέμηση του ροχαλητού, καθώς, σε αντίθεση με την προηγούμενη θεραπεία (ειδική αναπνευστική μάσκα), η νυχτερινή κινητικότητα των ασθενών δεν περιορίζεται. 
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο πάσχων είναι να ενεργοποιήσει τον βηματοδότη με ένα τηλεχειριστήριο, λίγο πριν πέσει για ύπνο, και θα είναι σίγουρος ότι θα αναπνέει φυσιολογικά, χωρίς να ροχαλίζει.
Πηγή: cosmedic.gr 
 http://medicalnews.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.