Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τι να κάνετε όταν «σκάνε» τα χείλη

Η επιδερμίδα των χειλιών περιλαμβάνει κάποιες ουσίες, γνωστές ως φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες, οι οποίες βρίσκονται στην εξωτερική στιβάδα της. Αυτές είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της υγρασίας και της απαλότητας των χειλιών. Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες… ή η έκθεση στον ήλιο εμποδίζουν τη φυσιολογική λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να χάνεται η φυσική υγρασία της επιδερμίδας.
Θα πρέπει να δίνεις προσοχή στην πολύ ξηρή ατμόσφαιρα: Όταν τα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται κάτω από το 45%, το νερό που βρίσκεται στην επιδερμίδα σου χάνεται με γρήγορους ρυθμούς και ο οργανισμός σου δεν προλαβαίνει να το αντικαταστήσει.

Τα λιπ γκλος που προσδίδουν όγκο: Εάν το προϊόν που χρησιμοποιείς περιέχει συστατικά όπως το τζίντζερ, η επιδερμίδα ερεθίζεται και πρήζεται – αυτό είναι το ζητούμενο άλλωστε. Το γεγονός αυτό, όμως, επηρεάζει τη λειτουργία της φυσικής υδρολιπιδικής προστασίας του δέρματος, με αποτέλεσμα αυτό να ξηραίνεται.
Την έλλειψη υγρασίας γενικότερα: Εάν το σώμα σου παρουσιάζει ξηρότητα και σε άλλα σημεία, αυτό σημαίνει ότι δεν παρέχεις στον οργανισμό σου αρκετό νερό. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.
Χρησιμοποίησε ένα λιπ μπαλμ. Έχε πάντα στην τσάντα σου ένα προϊόν για τα χείλη με ενυδατικούς παράγοντες. Άπλωνέ το στην επιδερμίδα σου σε τακτά διαστήματα, ιδιαίτερα αν είσαι εκτεθειμένη στο κρύο, ενώ για τον ήλιο προτίμησε ένα με υψηλό δείκτη προστασίας.
Απόφυγε τις «πικάντικες» οδοντόκρεμες. Εάν τα χείλη σου είναι ξηρά, επίλεξε καλύτερα οδοντόκρεμα με ουδέτερη γεύση.
Περιποιήσου τα χείλη σου πριν κοιμηθείς. Πριν ξαπλώσεις για ύπνο, πρόσφερέ τους ιδιαίτερη φροντίδα με ένα έξτρα ενυδατικό προϊόν πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Το πρωί, η επιδερμίδα σου θα είναι απαλή και ενυδατωμένη.
Πηγή: ygeianews.gr
 http://medicalnews.gr/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.