Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Tα μεγαλύτερα ελαστικά στον κόσμο...

Είναι τα μεγαλύτερα ελαστικά (μαζικής παραγωγής) στον κόσμο με ύψος 4,26 μέτρα, δηλαδή περίπου 1,5 όροφο. Το βάρος τους είναι 5,26 τόνοι, η εσωτερική διάμετρος είναι 1,26 μέτρα και χρησιμοποιούνται από ειδικά εκτός δρόμου οχήματα που κινούνται στα δάση του Καναδά. Η εταιρεία Titan Tire (έχει και το όνομα και την χάρη) κατασκευάζει 900 τέτοια ελαστικά τον χρόνο για τις ανάγκες των συγκεκριμενων οχημάτων ενώ το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στην Bridgestone με ελαστικά ύψους 4,02 μέτρων.

Βέβαια, αν μιλήσουμε γενικότερα για ελαστικά το ρεκόρ κατέχει η Uniroyal με ένα ελαστικό ύψους 24,4 μέτρων και βάρους 12 τόνων το οποίο κατασκευάστηκε στη Νέα Υόρκη το 1964-65 ως τροχός για λούνα πάρκ και στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές. Φυσικά πρόκειται για διακοσμητικό ελαστικό και από το 1966 αποτελεί το σύμβολο της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας με φήμη σχεδόν εφάμιλλη αυτής του αγάλματος της Ελευθερίας. Το ελαστικό βρίσκεται τοποθετημένο κοντά στο αεροδρόμιο του Detroit και αποτελεί επίσης σύμβολο καλωσορίσματος στην Motor City...
http://happyhipooo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%20%CE%9A%CE%9F%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.