Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010
Αρνάκι με Πατάτες στην Γάστρα
Υλικά:
1 κιλό αρνί διάφορα μέρη (μπριζόλες, παϊδάκια ή άλλο)χωρίς λίπος
1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουτάλια της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια, ζεστό ζωμό λαχανικών
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
1 κιλό κόκκινες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
(μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη πατάτας)
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170oC.
Πάρτε τη ρίγανη στο χέρι και τρίψτε με αυτή το κρέας παντού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας μία φορά. Μεταφέρουμε το κρέας από το τηγάνι στη γάστρα (που να διαθέτει καπάκι). Αραδιάστε πάνω από το κρέας το μισό δυόσμο. Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήθηκε για το αρνί, προσθέστε λίγο επιπλέον σπορέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό , τη σάλτσα Worcestershire, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε το μίγμα του ζωμού στην γάστρα πάνω από το κρέας και πασπαλίστε με το υπόλοιπο δυόσμο και τα φύλλα δάφνης.
Τακτοποιήστε τις πατάτας πάνω από το κρέας. Απλώστε το βούτυρο πάνω από τις πατάτες. Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήστε για 90 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για ακόμα 1 ώρα. Περιστασιακά με ένα κουτάλι, μαζεύουμε ζωμό από την γάστρα και περιχύνουμε με αυτό το κρέας και τις πατάτες.
Σερβίρετε το φαγητό αυτό με πράσινη σαλάτα και στραγγιστό γιαούρτι.
Τα λάθη....
Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!
Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.
Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.