3 φλυτζάνια του τσαγιού φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 καρότα σε ροδέλες
2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο
1 κονσέρβα ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
4 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
-Μουσκεύετε τις φακές απο βραδύς σε νερό
-Πετάτε το νερό και τα πλένετε
-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε τις φακές και τα λαχανικά,αλάτι και πιπέρι
-Σκεπάζετε με νερό
-Σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά έως να χυλώσει