Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Βγήκε επιτέλους η δίαιτα που αδυνατίζει!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα, σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διαφορετικών σχημάτων δίαιτας.


Η μελέτη αυτή, δικαιώνει τις δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση πολλής πρωτεΐνης και στη χαμηλή πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθράκων. Ωστόσο όσοι ακολουθούν δίαιτα θα πρέπει επίσης να φροντίζουν να συνδυάζουν την πρωτεΐνη με δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και με φρούτα και λαχανικά, όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Νew Εngland Journal of Μedicine».
 
Οι «θιασώτες» της προσέγγισης αυτού του τύπου μπορούν απλώς να τρώνε ώσπου να νιώσουν κορεσμό, χωρίς να έχουν τον φόβο της αύξησης βάρους, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία βασίστηκε σε παρακολούθηση 938 ατόμων. Αρχικώς οι εθελοντές ακολούθησαν αυστηρή δίαιτα 800 θερμίδων επί δύο μήνες. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, καθεμία εκ των οποίων ακολούθησε διαφορετικό διατροφικό σχήμα με στόχο τη διατήρηση του βάρους. Το κοινό και των πέντε προσεγγίσεων ήταν ότι ήταν «φτωχές» σε λιπαρά.
 
Οπως φάνηκε, μόνο τα άτομα που ακολουθούσαν διατροφή με πολλές πρωτεΐνες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν έλαβαν βάρος μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Κατά μέσο όρο οι εθελοντές που ακολουθούσαν άλλα διατροφικά σχήματα έλαβαν μισό κιλό, ενώ εκείνοι που κατανάλωναν λίγες πρωτεΐνες και πολλούς υδατάνθρακες «φορτώθηκαν» με περίπου δύο κιλά.
 
Ο καθηγητής Αρνε Αστρουπ, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της πανευρωπαϊκής μελέτης με τον τίτλο «Diogenes», εξήγησε για ποιον λόγο η πλούσια σε πρωτεΐνη και φτωχή σε υδατάνθρακες διατροφή ήταν η πιο αποτελεσματική στη διατήρηση του βάρους. «Είναι θέμα κορεσμού. Οι πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές, όπως το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τα φασόλια και οι ξηροί καρποί, φάνηκε ότι οδηγούν σε μεγαλύτερη έκλυση ορμονών που συνδέονται με τον κορεσμό σε σύγκριση με τους άλλους τύπους διατροφής». Ο καθηγητής προσέθεσε πως «όταν κάποιος ακολουθεί δίαιτα που βασίζεται στην πρωτεΐνη σταματά να τρώει, ενώ έχει καταναλώσει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα άλλα διατροφικά σχήματα».
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρόσληψη πολλής πρωτεΐνης βασίζεται και η δίαιτα Ατκινς, η οποία είχε γίνει για μια περίοδο άκρως δημοφιλής μεταξύ διασήμων και όχι μόνο. Ωστόσο σύμφωνα με τον καθηγητή Αστρουπ το διατροφικό σχήμα που φάνηκε από τη μελέτη να είναι το καλύτερο για ένα υγιές βάρος απέχει πολύ από τη δίαιτα Ατκινς. Και αυτό διότι στην Ατκινς το 50% των ημερήσιων θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνη και μόλις το 10% από υδατάνθρακες, ενώ στον τύπο διατροφής που προτείνουν οι δανοί ερευνητές το 23% των ημερήσιων θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνη και το 45% από υδατάνθρακες (κυρίως μη κατεργασμένους).


  http://24wro.blogspot.com

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.