Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Τα Αρχαία 'Ελληνικά στην Αγγλία από το Δημοτικό!

Ενώ εμείς σταδιακά αφαιρούμε τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από τα σχολεία μας - τελευταία μάλιστα εκ μέρους πανεπιστημιακού δασκάλου ζητή θηκε από τον Πρωθυπουργό, πού τον επισκέφθηκε, να αφαιρεθούν εντελώς τα Αρχαία από τα ελληνικά σχολεία - στην Αγγλία καθιερώθηκε ήδη από τον φετινό Σεπτέμβριο ή διδασκαλία τους. Συγκε κριμένα από τον Σεπτέμβριο τα Αρχαία Ελληνικά θα είναι υποχρεωτικό μάθημα σε 13 δημοτικά σχολεία στην Οξφόρδη! Ή είδηση μάς πληροφορεί:

«Σε βρετανικά δημόσια δημοτικά σχολεία θα διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα αρχαία ελληνικά. Ή απόφαση ελήφθη ύστερα από πρωτοβουλία οργάνωσης για τη διδασκαλία των κλασικών και άφο ρα, σε πρώτη φάση, 13 σχολεία στην πε ριοχή Όξφορντσάϊρ, Ό βρετανικός Τύπος με χαρά ανακοινώνει ότι οι μαθητές "θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου", Ή Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια του προγράμματος "Ίρις", πού προώθησε αρμοδίως την ιδέα, είναι πεπεισμένη ότι ή διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα έχει σημαντικά ευεργετήματα για τούς μαθητές, κόσμος μπορεί να τρομάζει στην ιδέα της εκμάθησης μιας γλώσσας πού έχει διαφορετικό αλφάβητο και να αντιμετωπίζει το θέμα ως πρόβλημα. 

 Όμως από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ενώ (ή διδασκαλία) πρά γματι προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη μάθηση, τελικά ό κόσμος προσαρμό ζεται πολύ γρήγορα και αρχίζει να το ευχαριστιέται όταν εξοικειωθεί". Οι μαθητές, σε τρία δημόσια δημοτικά αρχικά και άλλα δέκα λίγο αργότερα, θα διδάσκονται την αλφάβητο, γραμματική και λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, αλλά και στοιχεία πολιτισμού, όπως ή γέννηση και ή εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων και οι κωμωδίες του Αριστοφάνη. Ή διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου στο Όξφορντσάϊρ είπε χαρακτηριστικά στην Daily Telegraph ότι ή προγενέστερη εισαγωγή των λατινικών πήγε καλά, οπότε δέχτηκαν θετικά και τα αρχαία ελληνικά.

"Τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα τη γλώσσα, αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ των γλωσσών και το διασκεδάζουν", είπε ή Σού Γουίτζερι. Ή Ρόμπινσον θεωρεί τα αρχαία ελληνικά "θαυμάσια γλώσσα, γεμάτη ό μορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα", ενώ ό συγγραφέας - δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ γράφει στο blog του: "Είναι θαυμάσια είδηση ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στο δημοτικό. Θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των παιδιών στην αγγλική γραμματική και θα τα εισαγάγουν στον ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυ τικού πολιτισμού"» («Ελευθεροτυπία» 317-2010).
Εμείς όμως απεμπολούμε τα Αρχαία Ελληνικά, αυτή τη «θαυμάσια γλώσσα, (τη) γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα», Το Υπουργείο μας, πού δεν θέλει να ονομάζεται Εθνικής Παιδείας αλλά «διά βίου μάθησης», προσπαθεί να αποκόψει τα Ελληνόπουλα από τη γλώσσα τους και να τούς... απομάθει τα ελληνικά, βγάζοντας έτσι το λαό μας από τον «ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυτικού πολιτισμού»! Ενώ στην Αγγλία εισάγουν όχι απλώς τα Ελληνικά αλλά τα Αρχαία Ελληνικά! Και μάλιστα όχι από το Γυμνάσιο ή το Λύκειο, αλλά από το Δημοτικό!...
«Ο ΣΩΤΗΡ» 15/09/2010

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.