Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Η Ατλαντική Εθνική Οδός στη Νορβηγία

Η ατλαντική εθνική οδός (ατλαντικός δρόμος, Atlanterhavsveien, στα νορβηγικά) είναι ένας θεαματικός τρόπος που από την ακτή ηπειρωτικών χωρών και από νησί σε νησί, μπορείς να κάνεις ένα φανταστικό ταξίδι πάνω από τη θάλασσα κατά τέτοιο τρόπο που να μοιάζει αδύνατος.
Δεν είναι καμία σύμπτωση ότι αυτός ο δρόμος είναι ο δεύτερος πιο επισκέψιμος τόπος προορισμού τουριστών στη Νορβηγία.


Η κατασκευή της άρχισε το 1983 και χαρακτηρίστηκε από τον αγώνα κατά των στοιχείων της φύσης. Κατά τη διάρκεια της εξαετούς διάρκειας των εργασιών καταγράφηκε μέχρι τυφώνες ( θύελλες).
Είναι λίγο παραπάνω από οκτώ χιλιόμετρα ταξιδιού συμπεριλαμβανομένων οκτώ γεφυρών πέρα από τον ωκεανό.


Το κύριο κύριο σημείο του δρόμου είναι ακριβώς η γέφυρα Storseisundet, η πιο μακριά από όλες (260 μέτρα), η οποία κάνει μια δραματική καμπύλη.

Τέτοια είναι η σημασία αυτού του δρόμου που οι Νορβηγοί τον επέλεξαν ως " αιώνιο κτίσμα " στη χώρα. Επιπλέον, η βρετανική εφημερίδα "The Guardian" το επέλεξε ως το καλύτερο οδικό ταξίδι στον κόσμο
http://santorinischool.blogspot.com/


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.