Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τούρτα Μόκα

ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
200 γραμμάρια αλεύρι
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 τεμάχια αυγά
2 κουταλιές σιρόπι
150 του λίτρου ηλιέλαιο
150 του λίτρου γάλα

ΓΕΜΙΣΗ
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σκόνη
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
50 γραμμάρια σοκολάτα τσιπ,νιφάδες σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, σκόνη κακάο και ζάχαρη κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το σιρόπι, το λάδι και το γάλα και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε με μία κουτάλα πολύ καλά. μετά το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και το ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά περίπου στους 170 C .

Όσο ψήνετε το παντεσπάνι μας φτιάχνουμε την μόκα μας, σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ σε βραστό νερό και διαλύστε με την κρέμα γάλακτος και την σκόνη καφέ και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι η κρέμα γίνει κρεμμώδεις ανακατεύοντας συνέχεια στο μίξερ μας πολύ καλά...είναι έτοιμη για να κάνουμε την τούρτα μας.

Βγάζουμε το παντεσπάνι της τούρτας από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Μετά το κόβουμε σε ίσα κομμάτια το παντεσπάνι μας και βάζουμε μια βάση κάτω τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι μας και βάζουμε την μισή από την κρέμα μόκας και απλώνουμε ομοιόμορφα βάζουμε το άλλο παντεσπάνι μας από πάνω και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα μόκας και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Τέλος ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και αχνίζουμε σε όλοι την τούρτα μόκα!

http://kostasmouzakis.blogspot.com/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.