Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010
Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο
* 1 κοτόπουλο μέτριο
* 1 κιλό πράσα πλυμμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
* 4 κουταλιές της σούπας ρύζι
* 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
* 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
* αλάτι και πιπέρι
Για τη ζύμη
* 500 γρ. αλεύρι
* 2 κουταλιές της σούπας λάδι
* αλάτι
* νερό όσο ζηκώσει η ζύμη (περίπου 1 ποτήρι)
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο νερό (3 - 4 ποτήρια)
2. Μόλις βράσει το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε.
3. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το πιπέρι και την πάπρικα.
4. Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε τόσο ζουμί από το κοτόπουλο όσο να σκεπαστούν, ρίχνουμε και το ρύζι και σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο (μέχρι να μην έχει υγρά).
5. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, λίγο αλάτι και λίγο νερό και αρχίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική σαν πλαστελίνη.
6. Αυτό το επιτυγχάνουμε ρίχνοντας νερό αν είναι σφικτή ή αλεύρι αν είναι πολύ μαλακή.
7. Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη, τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια.
8. Παίρνουμε έναν ψιλό πλάστη, αλευρώνουμε μια επιφάνεια, βάζουμε το μπαλάκι και αρχίζουμε σιγά σιγά να ανοίγουμε το φύλλο, αλευρώνοντας πότε πότε για να μην κολλήσει η ζύμη στον πλάστη.
9. Το φύλλο μας πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού.
10. Με ένα πινέλο αλοίφουμε με λαδάκι το ταψί μας και παίρνουμε το φύλλο τυλιγμένο στον πλάστη και αρχίζουμε να το ξετυλίγουμε επάνω στο ταψί αρχίζοντας από την άκρη.
11. Λαδώνουμε ελάχιστα το φύλλο και συνεχίζουμε ανοίγοντας τη δεύτερη μπαλίτσα σε φύλλο με την ίδια διαδικασία.
12. Μόλις βάλουμε και το δεύτερο φύλλο στο ταψί ρίχνουμε το μίγμα μας και το στρώνουμε για να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί.
13. Ανοίγουμε φύλλα και τις επόμενες μπαλίτσες και με τις ίδιες διαδικασίες τα τοποθετούμε στο ταψί.
14. Και από τα 4 φύλλα που έχουμε τοποθετήσει πλέον στο ταψί, πιάνουμε το μέρος που περισσεύει (όλα μαζί) και τα διπλώνουμε προσεκτικά, σχηματίζοντας περιμετρικά του ταψιού ένα κορδόνι.
15. Με ένα πινέλο αλοίφουμε το φύλλο με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντίσταση για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Χρήσιμη συμβουλή
Αν μας φαίνεται πολύ δύσκολο να ανοίξουμε φύλλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας εμπορίου, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το σπιτικό όταν το απλώνουμε στο ταψί.
Τα λάθη....
Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!
Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.
Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.