4 φιλέτα ρέγκας
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδοχυμό λεμονιούλίγη μουστάρδα σε σκόνη1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1-2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένεςπιπέριροδέλες κρεμμυδιού, μαϊντανό , πάπρικα, για το γαρνίρισμα Eκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις ρέγκες. Τις βάζουμε με την πέτσα κάτω, κρατάμε την άκρη και βγάζουμε το ψαχνό του ψαριού με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας όσο πιπέρι θέλουμε.
Βάζουμε τις ρέγκες σε ένα ρηχό πιάτο και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα.
Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για οκτώ ώρες .
Γυρίζουμε τις ρέγκες στη μαρινάτα κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.
Για να σερβίρουμε βγάζουμε τις ρέγκες από τη μαρινάτα και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Τις διπλώνουμε και τις τοποθετούμε σε μια στρώση σε ένα πιάτο.
Τις περιχύνουμε με το μαρινάρισμα και τις γαρνίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και την πάπρικα.
Σερβίρουμε τις ρέγκες κρύες με λευκό ξηρό κρασί.