Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Φτιάχνω προστατευμένο σπορείο και θερμοκήπιο λαχανικών


Εδώ παρουσιάζω μια ερασιτεχνική κατασκευή εσωτερικού σπορείου φυτών μέσα στο σπίτι με χαμηλό κόστος, φτιαγμένη από μία πλαστική ραφιέρα με λάμπες φθορισμού για μικρή κατανάλωση ενέργειας. Στο εμπόριο υπάρχουν και ειδικές λάμπες φθορισμού για φυτά βέβαια που είναι καλύτερες αλλά και οι απλές κάνουν την δουλειά τους. Οι λαμπτήρες κρέμονται δεμένες με ένα καλώδιο για να μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν κοντά στα φυτά ανάλογα.
Η απόσταση της λάμπας από τα φυτά πρέπει να είναι γύρω στα 2-3 cm και καθώς αυτά ψηλώνουν θα πρέπει να μετακινούμε και το φως ανάλογα. Το φως θα πρέπει να είναι αναμμένο περίπου 10-12 ώρες την ημέρα. Στη συγκεκριμένη κατασκευή μπορούμε να τοποθετήσουμε μέχρι και 160 φυτά.

Ένας άλλος τρόπος σε εξωτερικό χώρο, είναι να καλύψουμε το σπορείο μας με ένα διαφανές πλαστικό το οποίο θα κρατάει την θερμοκρασία και την υγρασία κλεισμένη και θα διατηρεί της συνθήκες βλάστησης περισσότερο.


ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Τις αρχές της άνοιξης που ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα καλό είναι να προστατεύουμε τα φυτά μας αν τα μεταφυτεύσουμε νωρίς. Παρουσιάζω την ερασιτεχνική κατασκευή ενός μικρού και εύκολου θερμοκηπίου πέντε μέτρων περίπου με φωτογραφίες.





Το κόστος της κατασκευής είναι πολύ μικρό και αν δεν θέλουμε να πάρουμε έτοιμο μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πλαστικές ράβδους με μπετόβεργες ή κομμένα καλάμια και να αγοράσουμε ένα πλαστικό και να κάνουμε τρύπες με ένα τσιγάρο.
Στο κάθε θερμοκήπιο μπορούμε να βάλουμε δέκα φυτά ανά 40-50 εκατοστά περίπου.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.