½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κιλό φιστίκι ανάλατο, καβουρδισμένο και καθαρισμένο
½ κιλό σουσάμι ψημένο
ΕκτέλεσηΣε βαθύ τηγάνι ρίχνω το μέλι και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν και ενωθούν, αρχίζοντας να βγάζουν φουσκάλες, ρίχνω το φιστίκι, το σουσάμι και ανακατεύω μέχρι να αρχίσουν όλα τα υλικά μου να μελώνουν και να δένουν. Παίρνω κομματάκια πολύ μικρά και τα ρίχνω σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Αν η μάζα αυτή μείνει ενωμένη σημαίνει ότι το παστέλι μου έγινε. Απλώνω το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ισιώνω για να πάρει το πάχος που θέλω. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε. Για τα παιδιά καλύτερα είναι το σκέτο. Οι αναλογίες των ξηρών καρπών που θα χρησιμοποιήσουμε είναι περίπου αυτές που αναφέρω στα υλικά.
[Πηγή]: http://lopis-place.blogspot.com