Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πίτα με ελιές


ΥΛΙΚΑ
2-3 ποτήρια νερού,αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό ποτήρι νερού,ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι νερού,χυμός ποροκαλιού
Μισό φακελλάκι μαγιά ξερή
1 ποτήρι νερού,ελιές ψιλοκομμένες.Αν βρείτε ελιές γλυκές,τύπου Χαλκιδικής,θα είναι το ιδανικό,γιατί δεν έχουν πολύ αλάτι.
1 κρεμμύδι μέτριο
Δυόσμος
και νεράκι όσο πάρει,για να έχουμε μία μαλακή,ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη λεκάνη που ζυμώνουμε,ρίχνουμε το αλεύρι,αφού το έχουμε κοσκινίσει.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε,μέχρι να έχουμε μία τριφτή ζύμη.Συνεχίζουμε με τον χυμό,τη μαγιά που έχουμε διαλύσει σε μισό ποτηράκι χλιαρό νερό και το υπόλοιπο νεράκι,μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας.στον πάγκο της κουζίνας,απλώνουμε όλη τη ζύμη και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο.Τοποθετούμε πάνω σ'αυτό,τις ψιλοκομμένες ελιές,το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτια και τον δυόσμο.Κατόπιν,πιάνουμε τις άκρες της ζύμης,γύρω-γύρω,τις ανασηκώνουμε και τις φέρνουμε στο κέντρο,έτσι ώστε να φυλακίσουμε τις ελιές,με το κρεμμύδι.Έτσι,έχουμε ένα καρβέλι ψωμιού.Σε αντικολλητικό ταψάκι,αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το καρβέλι,με το ένωμα,από την κάτω πλευρά και ψήνουμε αμέσως σε μέτριο φούρνο,στους 170 βαθμούς,για περίπου μία ωρίτσα.

[Πηγή]:

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.