Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πίτσα Χαβανέζα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Υλικά:

Ζύμη:
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2/3 φλιτζανιού ζεστό νερό (όχι καυτό)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Toppings:
2.5 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
4-5 φέτες ζαμπόν (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
1.5 φλιτζάνια ανανά φρέσκο, σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)

Προετοιμασία:
Πρώτα ξεκινάμε με τη ζύμη. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη πάνω από την επιφάνεια του ζεστού νερού μέσα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε να σταθεί για 2 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε για να διαλυθεί. Αναμίξτε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το περιεχόμενο του μικρού μπολ (ενεργοποιημένη μαγιά) στο αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε. Όταν τα υλικά της ζύμης αρχίσουν να ενώνονται, μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε να ζυμώνετε για ακόμα 6-8 λεπτά. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε ανάλογα ακόμα ελάχιστο κρύο νερό ή αλεύρι στην ζύμη.
Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220oC.
Toppings: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, νερό, ζάχαρη, κρεμμύδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, και ρίγανη. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας και αφήστε την να σταθεί για 20 λεπτά και να μαριναριστεί με τα αρωματικά. Μπορείτε να ετοιμάσετε την σάλτσα κατά την διάρκεια που ετοιμάζετε την ζύμη και να την έχετε έτοιμη όταν την χρειαστείτε.
Όταν η ζύμη φουσκώσει (αφήστε τουλάχιστον 30 λεπτά), ανοίγουμε το φύλο πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Το φύλο κατά προτίμηση να έχει κυκλικό σχήμα και πάχος που να μην ξεπερνά το μισό εκατοστό.
Toppings: Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε. Αραδιάζουμε πάνω στην σάλτσα το ζαμπόν και το ανανά και σκεπάζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήστε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος του φύλου και το τυρί να λιώσει εντελώς. Σερβίρετε ζεστή.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.