Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μέσα σε 1 μήνα θα ολοκληρώνεται η μετάταξη

Κι όποιος αρνηθεί, στο σπίτι του

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Μετατάξεις εξπρές και υποχρεωτικές θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα Χριστούγεννα για 19.000 υπαλλήλους της Αυτοδιοίκησης, τους υπαλλήλους του ΟΣΕ, καθώς και όλους εκείνους των οποίων οι φορείς ή οι Οργανισμοί όπου εργάζονται θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.
 Κι όποιος αρνηθεί, στο σπίτι του
Τις αμέσως επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο στην οποία θα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες, επί του παρόντος πάντως δύο πράγματα είναι σίγουρα:
* Πρώτον ότι οι υπάλληλοι δεν θα έχουν καμιά δυνατότητα να αρνηθούν την νέα τους θέση, και
Με δικαστικό κλητήρα
* Δεύτερον ότι τα χρονικά περιθώρια που τους δίνονται θα είναι ασφυκτικά, καθώς δεν θα ξεπερνούν τις 15 ημέρες από τη στιγμή που θα τους γίνει γνωστή η νέα τοποθέτησή τους, με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι.
Η όλη διαδικασία από τη στιγμή της αίτησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων μέχρι και την τελική τοποθέτησή τους δεν πρόκειται να ξεπεράσει συνολικά τον ένα μήνα, εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών.
Στις μετατάξεις του «Καλλικράτη» οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν κατά βάση εντός πόλης αφού οι περισσότεροι προέρχονται από τις νομαρχίες, που καταργήθηκαν, και θα καταλήξουν σε περιφέρειες ή δήμους.
Το μεγαλύτερο ζήτημα θα υπάρξει στις μετατάξεις υπαλλήλων από τους φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Εδώ το τοπίο είναι θολό και ως προς τον αριθμό και ως προς τις θέσεις, εφ' όσον η σχετική συζήτηση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην επιτροπή, χρειάζεται όμως τις επόμενες ημέρες να πάει στην ολομέλεια.
Σε πρώτο επίπεδο αυτοί οι υπάλληλοι θα μεταταγούν στο κεντρικό φορέα, που θα συγχωνεύσει τους υπόλοιπους και όσοι από αυτούς είναι υπεράριθμοι θα μετακινηθούν σε συναφείς θέσεις στο Δημόσιο, κατά προτεραιότητα στο νομό που εργάζονται, εάν όμως δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις θα πάνε και σε γειτονικούς νομούς.
Τριπλή επιλογή
Αμεσα θα γίνουν οι μετατάξεις στον ΟΣΕ που θα αποτελέσουν και μπούσουλα για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Οι υπάλληλλοι του ΟΣΕ θα υποβάλουν αιτήσεις σε ποιες θέσεις θέλουν να πάνε και θα τους δοθούν τρεις δυνατότητες επιλογών κατά σειρά παλαιότητας και προϋπηρεσίας. Θα ληφθεί πρόνοια η μετάταξη να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο κατοικία των υπαλλήλων.
Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει από όλους τους φορείς στο Δημόσιο να αναφέρουν τις κενές οργανικές θέσεις τους ώστε οι μετατάξεις να γίνουν κατ' αρχήν με βάσει την κάλυψη αυτών των κενών. *

Πρώτα εθελουσίως - μετά αναγκαστικώς

Οι μετατάξεις υπαλλήλων που εργάζονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι υποχρεωτικές και θα πραγματοποιηθούν, δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο σεμιναρίου επιμόρφωσης, για τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης όσον αφορά τον «Καλλικράτη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το περασμένο Σάββατο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο.
Συγκεκριμένα τονίστηκε πως όσοι υπάλληλοι έχουν καταθέσει αίτηση για εθελούσια μετάταξη αυτή θα πραγματοποιηθεί, οι υπόλοιπες όμως που θα χρειαστούν στην επάνδρωση υπηρεσιών θα γίνουν υποχρεωτικές. Αναμένεται το επόμενο διάστημα να λυθεί ένα πλήθος προβλημάτων, που έχουν τεθεί, με προεδρικά διατάγματα.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.