Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Αμοιβή των Αιρετών του Δήμου Θήρας, σύμφωνα με τον νέο Νόμο του Καλλικράτη

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.3852/2010 "Καλλικράτης" στο άρθρο 92, προβλέπει με ακρίβεια το ποσό που θα λαμβάνουν οι Αιρετοί Άρχοντες στα νέα τους αξιώματα.
Η αντιμισθία των Δημάρχων σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, δηλαδή με το ποσόν σήμερα των 5.981,40€.
Η αντιμισθία των Δημάρχων των Δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων .
Με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών. Οι δε Αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο Δήμαρχο, ενώ οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής.
Επομένως, με απλά μαθηματικά προκύπτει ότι στο Δήμο Θήρας με συνολικό πληθυσμό  13.670 κατοίκων βάσει της απογραφής του 2001, ο Δήμαρχος θα λαμβάνει μηνιαίως μισθό 3.588,84€, ο κάθε αντιδήμαρχος 1.794,42€, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου 1.435,54€.
Εάν ληφθεί υπόψη ότι η νομοθεσία επιτρέπει στο Δήμαρχο Θήρας να ορίσει μέχρι 4 Αντιδημάρχους, και άρα το συνολικό ποσό που θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες για τους μισθούς όλων των αιρετών,  ανέρχεται στο μηνιαίο ποσό των  12.202,06 €.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.