Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πίτα με κολοκύθα κίτρινη αλμυρή


Πίτα με κολοκύθα κίτρινη αλμυρή
 Υλικά
Κύρια Υλικά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 800 γρ.
  • Ελαιόλαδο, 200 γρ.
  • Βούτυρο, 200 γρ., σε θερμοκρασία δωματιου
  • Μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού, (που πίνουμε)
  • Ρακί, 1 φλιτζάνι/-α του καφέ
  • Αλάτι
  • Νερό, δροσερό, όσο χρειαστεί
  • Κολοκύθα, 2 κιλ., κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια (για την γέμιση)
  • Κρεμμύδι ξηρό, 2 τμχ., περασμένα στον τρίφτη (για την γέμιση)
  • Αλάτι, (για την γέμιση)
  • Πιπέρι, (για την γέμιση)
  • Κύμινο, (για την γέμιση)
  • Κρασί λευκό, 1 ½ φλιτζάνι/-α του καφέ, (για την γέμιση)
  • Ρύζι, 2 κουταλ. της σούπας, (για την γέμιση)
  • Ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού, (για την γέμιση)
Εκτέλεση
Για την πίτα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, για να αφρατέψει. Το βάζουμε σε λεκανη και ανοίγουμε μία λακουβίτσα. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρακί και το κουτάκι τη σόδα, σιγά-σιγά, πλάθοντας συγχρόνως. Θα χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νεράκι.
Θέλουμε μία ζύμη μαλακή και ελαστική, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Όταν είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και μια βρεγμένη βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. 
Αμέσως μετά, αλευρώνουμε το τραπέζι ή εκεί που θα ανοίξουμε το φύλλο. Θα χρειαστούμε ένα πλάστη.  Για τις πίτες πιο κατάλληλος είναι ο παλιός κλασσικός λεπτός και μακρύς πλάστης της γιαγιάς.
Ανοίγουμε, σε χοντρό φύλλο και αλείφουμε με το βούτυρο, έπειτα διπλώνουμε το φύλλο στα τέσσερα (σαν να διπλώνουμε πετσέτα) και το ξανανοιγουμε, ξανααλείφουμε με βούτυρο και αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 5 φορές συνολικά.
Έπειτα σκεπάζουμε ξανά με μεμβράνη κουζίνας και μια βρεγμένη βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
Η ζύμη είναι έτοιμη για να την ανοίξετε σε φύλλο, απλά την χωρίζετε σε 2 μέρη και ανοίγετε όχι σε πολύ λεπτό φύλλο.
Η ποσότητα είναι για την λαμαρίνα του φούρνου την οποία θα λαδώσετε ελαφρά.
Για την γέμιση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρεμμύδι, έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι. Όταν η κολοκύθα μας έχει πλέον λιώσει προσθέτουμε το ρύζι για να τραβήξει τα υγρά.
Γεμίζουμε την πίτα και την βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

    Τα λάθη....

    Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

    Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

    Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
    Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
    Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
    Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

    Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

    Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.