1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι κόκκινο τσίλι, σκόνη
Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Προετοιμασία:
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε επεξεργαστή τροφίμων και τα ψιλοκόβουμε (δεν τα πολτοποιούμε). Αν δεν έχετε επεξεργαστή τότε περάστε τα λαχανικά σε τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τα κρεμμύδια, το τριμμένο τζίντζερ, το τσίλι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κορνφλάουρ, το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 45 λεπτά περίπου. Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα λαχανικών αρχίζει να γίνεται παχύρευστο.
Βάλτε αρκετό σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε να ζεσταθεί αρκετά αλλά όχι να κάψει. Πασπαλίστε τα χέρια σας με λίγο αλεύρι. Σχηματίστε μέτριους κεφτέδες με τα χέρια σας, πασπαλίζοντας τα με αλεύρι συχνά. Αραδιάστε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα. Τηγανίστε τους κεφτέδες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσει η μία τους πλευρά και μετά γυρίστε για να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Αφαιρέστε τους και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λίπος.
Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς με γλυκόξινη σάλτσα ή κέτσαπ.
Καλή Όρεξη!