Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ξέρετε γιατί τσουγκρίζουμε τα ποτήρια με το ποτό;

Γιατί άραγε τσουγκρίζουμε τα ποτήρια με το ποτό και από πού ξεκίνησε το εθιμοτυπικό; Βουτιά στο χρόνο για να βρούμε την άκρη θα κάνουμε και θα φτάσουμε στον μεσαίωνα. Τότε που οι κούπες σερβίρονταν με το κρασί να ξεχειλίζει. Μάλιστα όλα ξεκίνησαν από τους βασιλείς και τους άρχοντες της εποχής.

Στα τραπεζώματα της εποχής, όχι μόνο τσούγκριζαν τα ποτήρια για να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος, αλλά αυτό γινόταν με τέτοια δύναμη ώστε τα ποτά αναπηδούσαν μέσα και έξω από την κούπα. Αυτός ήταν και ο σκοπός της κίνησης αυτής. Να πέσει δηλαδή λίγο ποτό από το ένα ποτήρι στο άλλο.
Να γίνει μία είδους «ανταλλαγή» οίνου και ο κάθε πότης έπινε κ μία μικρή ποσότητα από το κρασί του άλλου. Όλο αυτό βέβαια δεν γινόταν στο όνομα της φιλίας και της αγάπης. Αντιθέτως, επειδή ο ένας ήθελε να πάρει το θρόνο ή το αξίωμα του άλλου, φύλαγαν τα ρούχα τους να έχουν τα μισά.
Με το τσούγκρισμα, το οποίο θα μπέρδευε τα ποτά, ήταν σίγουροι ότι ο επίδοξος δολοφόνος δεν θα προσπαθούσε να τους εξοντώσει , ρίχνοντας δηλητήριο στο κρασί τους, μιας και οι δύο θα πίνανε από το ίδιο μείγμα κρασιού!

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.