Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε οκτώ δευτερόλεπτα!

Διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε οκτώ δευτερόλεπτα!
Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν ένα επαναστατικό σύστημα ανώδυνης «μαστογραφίας», ικανό να ανιχνεύει καρκινικούς όγκους σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα.
Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι υπεύθυνοι της εταιρείας Micrima η οποία δημιουργήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου
του Μπρίστολ, το καινοτόμο σύστημα Maria (Multistatic Array Processing for Radiowave Image Acquisition) αποτελείται από έναν σαρωτή ραδιοκυμάτων που είναι πολύ πιο ασφαλής σε σχέση με τη συμβατική μαστογραφία.
Σύμφωνα με τους ίδιους, σε αντίθεση με τα υπάρχοντα συστήματα, η νέα οικονομικότερη μέθοδος θα μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να προχωρούν εγκαίρως στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς οι γυναίκες θα εξετάζονται τακτικά ήδη από νεαρές ηλικίες χωρίς να εκτίθενται σε επικίνδυνη ακτινοβολία.
  • Ανώδυνη εξέταση σε χρόνο μηδέν
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Maria φαίνεται να είναι ότι η εξέταση πραγματοποιείται ανώδυνα. Το σχήμα του υπερσύγχρονου σαρωτή που είναι φτιαγμένος από κεραμικό υλικό είναι τέτοιο, ώστε να εφαρμόζει επάνω στον μαστό. Το μόνο που έχει να κάνει η ασθενής είναι να ξαπλώσει σε έναν ειδικό πάγκο. Με τη βοήθεια πολλαπλών κεραιών στην εξωτερική επιφάνεια του σαρωτή, τα δεδομένα της εξέτασης αποστέλλονται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσα σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα. Ο υπολογιστής δημιουργεί τελικώς ένα τρισδιάστατο μοντέλο του μαστού, έτοιμο για ανάλυση.
Το νέο σύστημα, κατά τους ειδικούς, ακολουθεί τη λογική τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση ναρκών σε ναρκοπέδια. Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή, το Maria καταγράφει και στη συνέχεια ανιχνεύει τις διαφορές μεταξύ του υγιούς μαστικού ιστού και των προβληματικών περιοχών, όπως επίσης και την περιεκτικότητα των υπαρχόντων καρκινικών όγκων σε αίμα και νερό.
  • Ελπιδοφόρα αποτελέσματα
Σε πιλοτικές κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε 200 γυναίκες, στα νοσοκομεία Frenchay και Southmead στο Μπρίστολ, το σύστημα εντόπισε επιτυχώς το 80% των καρκινικών όγκων.
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές μιας νέας απεικονιστικής μεθόδου για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού» αναφέρει ο δρ Μάικ Σιρ, μαστολόγος στο Νοσοκομείο Southmead.
«Το νέο σύστημα δεν εμφανίζει κανένα από τα μειονεκτήματα των υπαρχουσών μεθόδων – υπέρηχοι, μαστογραφία, μαγνητική τομογραφία. Είναι γρήγορο, ασφαλές, άνετο και οικονομικό και ήδη προσφέρει πολύ καλές εικόνες υψηλής ακρίβειας. Τα ραδιοκύματα που χρησιμοποιεί είναι παρόμοια με εκείνα των συχνοτήτων των κινητών τηλεφώνων και απαιτούν λιγότερη ενέργεια. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο, σε αντίθεση με τη μέθοδο της μαστογραφίας» προσθέτει ο ειδικός.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.