Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί με τα μακαρόνια πεινάω περισσότερο;

Οι υδατάνθρακες όπως είναι για παράδειγμα τα μακαρόνια, το ρύζι, η πατάτα και το ψωμί, εξ’ ορισμού δεν προκαλούν κορεσμό, σε αντίθεση με την πρωτεΐνη και το λίπος. Επιπλέον, η πέψη τους διαρκεί 2 περίπου ώρες και για αυτό τους «χωνεύουμε» πιο γρήγορα. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χορταίνουμε πιο δύσκολα με ένα γεύμα π.χ. με μακαρόνια και επιπλέον πεινάμε πιο σύντομα – συγκριτικά με ένα γεύμα π.χ. με κρέας.
Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να επιλέγουμε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες π.χ. μακαρόνια ολικής άλεσης και να τους συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα. Οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού, καθυστερούν το ρυθμό της πέψης και επιτυγχάνουν, συνολικά, καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.