Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Χυμός κεράσι για καλύτερο ύπνο

Χυμός κεράσι για καλύτερο ύπνοΚερδίζεις 40 λεπτά ύπνου
Μάθε τις ευεργετικές ιδιότητες του χυμού από κεράσι!
Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα δύο ποτήρια με χυμό από κεράσι μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς 40 λεπτά περισσότερο.
Και δεν είναι μόνο αυτό, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northumbria ανακάλυψαν πως όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν πιει δυο ποτήρια από αυτό το χυμό είχαν καλύτερο ύπνο και δεν χρειάστηκε να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα στους οποίους δόθηκαν 30ml από το χυμό αραιωμένο με μισό ποτήρι νερό ή με κάποιο άλλο χυμό για επτά μέρες πριν και μετά τον ύπνο.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition, ένα συγκεκριμένο είδος κερασιού (Montmorency) αυξάνει σημαντικά τη μελατονίνη στα επίπεδα του σώματος, μια ορμόνη που βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε.
Συνολικά οι επιστήμονες βρήκαν ότι δύο ποτήρια από αυτό το χυμό προσφέρουν περισσότερη ώρα ύπνου το βράδυ, λιγότερο ύπνο κατά τη διάρκεια της μέρας και αύξηση 6% της αποδοτικότητας του ύπνου. Σύμφωνα με τους ερευνητές η αποδοτικότητα του ύπνου εξαρτάται από την αναλογία της ώρας που είσαι στο κρεβάτι και της ώρας που κοιμάσαι.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.