Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί κλαίμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια;


Όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, απελευθερώνεται ένα αέριο που λέγεται Propanethiol S-oxide. Στη συνέχεια, το αέριο αυτό αναμειγνύεται με ένζυμα του κρεμμυδιού και μέσω χημικής αντίδρασης παράγεται αέριο του θείου, το οποίο φτάνει στα μάτια μας και δημιουργείται ένα οξύ που τα ερεθίζει.
Φυσιολογική αντίδραση του οργανισμου θα ήταν να κλείσει τα μάτια εμποδίζοντας το αέριο να φτάσει σε αυτά, αλλά αυτό δεν είναι καλή ιδέα και το μόνο που μπορεί να κάνει ο οργανισμός είναι να ανοίξει τους δακρυγόνους αδένες και να παράγουν δάκρυα.


ΠΗΓΗ:  sciencebob

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.