Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Ανησυχία για θανατηφόρο ιό, που δημιουργήθηκε σε εργαστήρια

H Αμερικανική επιτροπή για την βιοασφάλεια, φοβάται την εμπλοκή τρομοκρατικών οργανώσεων που θέλουν να κλέψουν την μυστική φόρμουλα ενός ιού που παρήχθη σε ερευνητικά εργαστήρια. Για τον λόγο αυτό εισηγήθηκε την απαγόρευση της δημοσιεύσεως των εργασιών για το νέο ιό, που μεταδίδεται στον άνθρωπο και είναι θανατηφόρος.
Ο νέος ιός, παραλλαγή του Η5Ν1, που ευθύνεται για την γρίπη των πτηνών, παρασκευάσθηκε στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας από τον ερευνητή Ron Fouchier και τους συνεργάτες του. Σε αντίθεση με τον Η5Ν1 που προσβάλλει κατά κύριο λόγο τα πτηνά και δεν μεταδίδεται με ευκολία στον άνθρωπο, ο νέος ιός, χάρη στην επέμβαση των ερευνητών στο γονιδίωμά του, μεταδίδεται με μεγάλη ευκολία στον άνθρωπο, και είναι θανατηφόρος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% μεταξύ των νοσούντων.
Η εργασία για τον νέο ιό, παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Μάλτα, κατά την διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου και υπεβλήθη στο έγκυρο περιοδικό Science, προς δημοσίευση. Όμως εν όψει του μεγάλου βαθμού επικινδυνότητας του ιού, το περιοδικό ζήτησε την σύμφωνη γνώμη της αμερικανικής επιτροπής για την βιοασφάλεια (NSABB), η οποία αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή της για την δημοσίευση. Στο σκεπτικό της επιτροπής αναφέρεται ότι το επιστημονικό όφελος που θα προκύψει από ενδεχομένη δημοσιοποίηση-δημοσίευση της εργασίας για τον ιό, εξαφανίζεται μπροστά στον κίνδυνο να περιέλθει η φόρμουλα σε χέρια «επιτηδείων» ἤ τρομοκρατιών οργανώσεων.
Σε ότι αφορά στην παρασκευή του ιού, ο Ron Fouchier, ερευνητής στο Erasmus Medical Center, εξηγεί ότι επειδή δεν μπόρεσε να τροποποιήσει το γονιδίωμα του οργανισμού, «εμβολίασε» πειραματόζωα με τον ιό Η5Ν, στα οποία ύστερα από 10 γενεές ο ιός μεταλλάχθηκε 5 φορές, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού.
Ο Ron Fouchier σχολιάζοντας το «δημιούργημά» του είπε ότι είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς που μπορεί να κατασκευάσει ο άνθρωπος.
Πηγή: LE FIGARO

 http://sfondilos.blogspot.com/2011/12/blog-post_08.html#more
 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.