Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Νέοι κανονισμοί στην αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

 
Με κοινή Υπουργική Απόφαση, επήλθαν σημαντικές αλλαγές στην διαδικασία αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος:
Πιο συγκεκριμένα, άλλαξαν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος στον οικείο Δήμο για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος.
Σημαντικότερα αυτών, αλλάζει η διαδικασία χορήγησης βεβαιώσης χώρου κύριας χρήσης:


Από πρώτη ανάγνωση προκύπτει ότι δεν απαιτείται αυτοψία της αρμόδιας πολεοδομικής ή τεχνικής υπηρεσίας και αντικαθίσταται από αντίγραφο οικοδομικής άδειας και σχεδιαγράμματα, υπογεγραμμένα από Μηχανικό, από τα οποία να προκύπτει ότι ο χώρος είναι προοριζόμενος ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Μειώνονται οι προθεσμίες που πρέπει να απαντήσουν στο αίτημα του ενδιαφερόμενου οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Η προέγκριση χορηγείται εντός δεκαπέντε ημερών από την υποβολή του φακέλου, αντί των τριάντα ημερών όπως ίσχυε.
Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εκδίδεται πλέον εντός τριάντα ημερών, αντί των εξηνταπέντε όπως ίσχυε.
Στις άδειες μουσικής και μουσικών οργάνων, συνυποβάλλεται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση μηχανικού για την ηχομόνωση του καταστήματος και την θέση των ηχείων. 

Επίσης, η διάρκεια των αδειών μουσικής είναι πλέον αορίστου χρόνου.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.