Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί οι αρουραίοι έχουν μακριές ουρές;

Οι αρουραίοι χρησιμοποιούν την ουρά τους για να ισορροπούν και για να διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Οι αρουραίοι έχουν εξειδικευμένα αιμοφόρα αγγεία τα οποία ελέγχουν το ποσό του αίματος που ρέει στην ουρά τους.
Το αίμα που μεταφέρεται στο δέρμα της ουράς, το οποίο στερείται τριχώματος, μεταφέρει θερμότητα, η οποία έπειτα εκπέμπεται έξω από το σώμα.

Ο αρουραίος μπορεί να κατευθύνει ένα ποσοστό από 0,1 μέχρι 10% της κυκλοφορίας του στην ουρά του. Με τον τρόπο αυτό και υπό ιδανικές συνθήκες μπορεί να "ξεφορτωθεί" μέχρι και 20% της θερμότητας που παράγεται με το μεταβολισμό του. Αντιθέτως, περιορίζοντας τη ροή αίματος στην ουρά του, ελαττώνει τις απώλειες της θερμότητας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το μήκος της ουράς του αρουραίου καθορίζεται μερικώς και από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στην οποία αυτός μεγαλώνει.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.