Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Τοπικό νόμισμα στο Βόλο!

Καιρός είναι κάποιος να σκεφτεί κάτι έτσι ώστε να μπορέσουμε να μπορέσουμε να βγάλουμε την Χώρα από την Ε.Ε 
(Ενωμένη Εκταμίευση).
Επισρτοφή στη δραχμούλα, ή να βρούμε άλλο νόμισμα για να επιβιώσουμε;
Μπράβο στο Βόλο!
Τη δημιουργία Τοπικού Εναλλακτικού Νομίσματος σαν μέσο για έξοδο από την κρίση σκέφθηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή Βολιώτες που το σχεδιάζουν εδώ και μήνες.
Στόχος αυτής της ιδέας είναι να τονωθεί η τοπική οικονομία, όχι αφηρημένα, αλλά μέσα από νέες ευκαιρίες για εργασία και οικονομική δραστηριότητα, αλλά και να τονώσει την αίσθηση της κοινωνικής… αλληλεγγύης… Το δίκτυο παρουσίασαν τα μέλη της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής κ.κ. Αλέκος Κουτσελίνης Γιάννης Γρηγορίου, Πατήρ Σεβαστιανός, Χρήστος Παπαϊωάννου και Μερίτα Χούπη. Το βασικό χαρακτηριστικό του δικτύου είναι η δυνατότητα που έχουν τα μέλη του να πραγματοποιούν μεταξύ τους ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήσης μια τοπικής εναλλακτικής ομάδας που όμως έχει αξία και χρήση αποκλειστικά για τα μέλη του Δικτύου. Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης με τρόπο ώστε ανά πάσα στιγμή κάθε μέλος του Δικτύου να μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα γι’ αυτές, να αναζητήσει πρόσθετες υπηρεσίες και προϊόντα και βέβαια να καταχωρήσει τις δικές του αγγελίες για προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων. Για την ώρα το δίκτυο αριθμεί 30 μέλη με στόχο αυτά να γίνουν 500 μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά και φυσικό όσο το δυνατόν περισσότερα για να καλύπτονται όλες οι βασικές ανάγκες των πολιτών. Στο δίκτυο μπορούν να συμμετέχουν και καταστήματα ενώ ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και επαγγελματίες όπως γιατροί και δικηγόροι. 
 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.