Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Πόση πίεση ασκείται μέσα σε ένα μπουκάλι σαμπάνιας;

Μια διπλή διαδικασία σφραγίσματος γνωστή ως «methode champenoise» χρησιμοποιείται από το 17ο αι. για να δημιουργήσει το εορταστικό αφρώδες κρασί.

Η συγκεκριμένη διαδικασία παράγει διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο οδηγεί σε εσωτερική πίεση περίπου 5-6 ατμοσφαιρών, ποσότητα που ισοδυναμεί σε παραπάνω από 5 κιλά βάρους για κάθε εκατοστό γυαλιού. 

Η συγκεκριμένη πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη για τα συμβατικά μπουκάλια κρασιού, για αυτόν το λόγο τα μπουκάλια σαμπάνιας είναι πολύ πιο χοντρά και βαριά, ενώ οι φελλοί τους πρέπει να συγκρατούνται από συρμάτινα κλουβιά που εμποδίζουν την πρόωρη εκτίναξη του φελλού.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.