Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Πως φτιάχνουμε αλισίβα για κουραμπιέδες μελομακάρονα, κουλουράκια κλπ

Για να έχουμε νόστιμα, τραγανά και αφράτα κουλουράκια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες κλπ, προσθέτουμε αλισίβα με την πιο κάτω διαδικασία παρασκευής: 
  • 2 κουταλιές της σούπας καθαρή στάχτη από καμένα ξύλα και
  • 2 ποτήρια νερό.(Παλιά χρησιμοποιούσαν βρόχινο νερό)
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά και μετά σουρώνουμε το υγρό σε πολύ λεπτό σουρωτό ή χρησιμοποιούμε φίλτρο του καφέ.

Η αλισίβα είναι ένα Ισχυρό αλκαλικό διάλυμα. Δηλαδή με λίγα λόγια μαλακώνει το νερό. Αλλάζει το PH.. 
 Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να λαμβάνεται προσοχή κατά την παρασκευή αλισίβας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα αλκαλικά διαλύματα είναι καυστικά. Σαφώς τα αποτελέσματα της δράσης τους εξαρτώνται από τη συγκέντρωσή τους (δηλαδή το πόση στάχτη διαλύω σε πόσο νερό).

Κατά την παρασκευή της να μη βάζετε τα χέρια σας μέσα...

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.