Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Ιζήματα αποκαλύπτουν πότε πέθανε η Νεκρά Θάλασσα

Ιζήματα αποκαλύπτουν πότε «πέθανε» η Νεκρά ΘάλασσαΙζήματα από τον πυθμένα της Νεκράς Θάλασσας αποκαλύπτουν πως είχε στεγνώσει πριν από 120. 000 χρόνια!
Η ανακάλυψη είναι σημαντική, λένε οι επιστήμονες, γιατί δείχνει πόση ξηρασία μπορεί να έπληξε τη Μέση Ανατολή κατά τις θερμές περιόδους της Γης.
Την εποχή εκείνη πολύ λίγοι άνθρωποι ζούσαν γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα. Σήμερα, μεγάλοι πληθυσμοί παρεμβαίνουν στις πηγές που τροφοδοτούν τη Θάλασσα με αποτέλεσμα το επίπεδο των υδάτων διαρκώς να πέφτει.

«Ο λόγος για τον οποίο μειώνεται η στάθμη είναι πως όλο το γλυκό νερό που πέφτει εκεί «τραβιέται» από τις χώρες γύρω από τη Θάλασσα, λέει ο γεωχημικός στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια Στιβ Γκόλντσταιν.
«Γνωρίζουμε όμως πως σε προηγούμενες θερμές περιόδους του πλανήτη, το νερό που τώρα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και στο οποίο βασίζονται, σταμάτησε να ρέει από μόνο του. Αυτό έχει σημαντικές επιπλοκές για τους ανθρώπους σήμερα γιατί τα παγκόσμια κλιματικά μοντέλα προβλέπουν πως η περιοχή θα γίνει πιο ξηρή στο μέλλον», προσθέτει.

24wro

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.