Ένα είδος «φυσικής» διατροφής των φυτών είναι η στάχτη.
Περιέχει 10% κάλιο, άμεσα αναλώσιμο από τα φυτά. Όλων των ειδών. Τα καλλίτερα αποτελέσματα που έχω δει, είναι στις φασολιές, στο σπανάκι, στον αρακά και στα αβοκάντο. Στα σκόρδα τα αποτελέσματα της χρήσης της είναι θεαματικά. Περιορίζονται οι προσβολές από το σκουλήκι του σκόρδου, τα χόρτα σπανίως ξαναφυτρώνουν και τα κεφάλια των σκελίδων γίνονται αρκετά μεγάλα.Τα σκόρδα της φωτογραφίας είναι από μία ντόπια ποικιλία.