Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η μακρύτερη γέφυρα στον κόσμο (Photos)

Πακτωλός χρημάτων και πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, χρειάστηκαν για την κατασκευή της μεγαλύτερης γέφυρας στον κόσμο. Βρίσκεται στην Κίνα και διαθέτει ακόμα και τεχνητό νησί ως κέντρο εξυπηρέτησης οδηγών.
Τέσσερα χρόνια εντατικής δουλειάς χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί η μεγαλύτερη γέφυρα στο Κόσμο. Πρόκειται για τη Γέφυρα του κόλπου Χαντζού της Κίνας η οποία αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.
Είναι η μεγαλύτερη γέφυρα θαλάσσιου διάπλου στον κόσμο – 36 χιλιόμετρα – και έρχεται με ένα τίμημα ύψους 1.70 δισ. δολαρίων.
Περίπου 600 Κινέζοι μηχανικοί, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές ξόδεψαν 9 χρόνια για τον προγραμματισμό, την προετοιμασία και τον σχεδιασμό της γέφυρας. Είναι μία γέφυρα σχήματος S που συνδέει την κομητεία Νίγκμπο στο νότο με τη Ζιαχίνγκ στο βορρά. Η γέφυρα έχει ένα αυτοκινητόδρομο 6 λωρίδων ο οποίος κόβει 120 χλμ από το ταξίδι μεταξύ Σαγκάης – Νίγκμπο. Υπάρχουν επίσης 2 επιπλέον λωρίδες που προορίζονται για εφεδρικές και για χρήση έκτακτης ανάγκης.
Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη γέφυρα είναι ότι έχει 10.000 τ.μ. κέντρο εξυπηρέτησης οδηγών δεξιά στο μέσο της. Το κέντρο διαθέτει ένα εστιατόριο, βενζινάδικο, ξενοδοχείο, αίθουσες συνεδριάσεων και έναν πύργο από όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρούν την παλίρροια και τα κύματα του κόλπου Χαντζού. Το κέντρο εξυπηρέτησης είναι σαν ένα τεχνητό νησί που στηρίζεται σε προβλήτες για να αποφευχθεί η παρακώλυση του θαλάσσιου ρεύματος του κόλπου.
Ο κόλπος Χαντζού είναι γνωστός για τις παλίρροιες και τα κύματα – ένα φυσικό θαύμα και ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Τα κύματα κινούνται με ταχύτητες που αγγίζουν τα 30 km/h και κάποιες φορές, ηχούν σαν βρυχηθμός βροντής. Η γέφυρα S σχήματος έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί ειδικά για να αντέχει τυφώνα και τις καιρικές συνθήκες τυφώνα.
Πηγή: News247.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.