Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Φονικός μύκητας στα πλυντήρια πιάτων

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πιθανώς επικίνδυνο μύκητα που αναπτύσσεται στα πλυντήρια πιάτων και επιδεικνύει μεγάλη ανθεκτικότητα στα απορρυπαντικά, τα καθαριστικά άλατα και το νερό (όξινο και αλκαλικό).

O μονοκύτταρος μύκητας Exophiala dermatitidis και το “ξαδερφάκι” του ο E. phaeomuriformis βρέθηκαν σε περισσότερα από τα μισά πλυντήρια του δείγματος της έρευνας.

Συνολικά εξετάστηκαν 189 πλυντήρια σε 101 πόλεις σε έξι ηπείρους.

Τα δύο είδη μύκητα θεωρούνται υπεύθυνα για την πρόκληση βλαβών στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ συχνά ενδημούν στους πνεύμονες των ασθενών που πάσχουν από κυστική ίνωση.

Οι δύο μύκητες θεωρούνται “ακρόφιλα”, καθώς πρόκειται για οργανισμούς που απαντώνται σπάνια στη φύση, αλλά βρίσκουν υγρασία και θαλπωρή στα πλυντήρια πιάτων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fungal Biology, που εκδίδει η Βρετανική Εταιρεία Μυκητολογίας.

econews

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.