Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις από τη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων για τις μετεγγραφές φοιτητών




Για εμπαιγμό και διωγμό των πολύτεκνων οικογενειών κατηγορεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας λόγω των ρυθμίσεων που καταργούν τις μετεγγραφές φοιτητών από τα περιφερειακά στα κεντρικά ΑΕΙ.


«Μετά τον περυσινό εμπαιγμό των αδιόριστων πολύτεκνων εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας, φέτος ήλθε η σειρά των φοιτητών μας με τις αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών και μάλιστα παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων, αποπροσανατολίζοντας και τρομοκρατώντας τα παιδιά μας!» αναφέρει η ΑΣΠΕ, η οποία ζητεί την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, χωρίς να αποκλείει την οργάνωση κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα από τα περίπου 1,3 εκατ. άτομα πολυτεκνικών οικογενειών. Ειδικότερα, με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο από φέτος καταργούνται οι μετεγγραφές και όσοι έως και πέρυσι δικαιούνταν ελεύθερα μετεγγραφή (παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, εισακτέοι με βαριές παθήσεις κ.ά.) με βάση τα μόριά τους θα διεκδικούν ειδικές θέσεις σε κάθε σχολή, επιπλέον του γενικού αριθμού εισακτέων.

«Δημογραφικό κίνητρο»

Η ΑΣΠΕ θεωρεί το νέο σύστημα αντισυνταγματικό καθώς, όπως λέει, «οι πολύτεκνοι είναι η μοναδική κατηγορία φοιτητών που προστατεύεται ευθέως από το Σύνταγμά μας». Και προσθέτει: «Ο νομοθέτης δεν θεσμοθέτησε τις μετεγγραφές πολυτέκνων ως μέτρο αρωγής, αλλά ως δημογραφικό κίνητρο για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια πολλά παιδιά, σε μια χώρα που είναι η τρίτη πιο γηρασμένη στον κόσμο. Ο νόμος των μετεγγραφών ξεκίνησε αποκλειστικά για τους πολύτεκνους και έφθασαν σήμερα οι πολύτεκνοι να είναι μόλις το 30% του συνόλου των μετεγγραφόμενων φοιτητών. Τώρα τον καταργούν, ως να είναι οι πολύτεκνοι υπαίτιοι για την καταστρατήγηση του νόμου αυτού!».
Η συνομοσπονδία κατηγορεί την υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου για αλλαγή θέσης, τονίζοντας ότι τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέφερε στην ολομέλεια της Βουλής ότι: «Να κάνω πολύ καθαρό και σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πολυτέκνων. Οι ισχύουσες διατάξεις δεν αγγίζονται. Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι έχουν τα δικαιώματα που είχαν την προηγούμενη περίοδο».

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.