Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Ενέργεια από σκουπίδια με τη μέθοδο της αεριοποίησης

«Κανένα σκουπίδι δεν είναι για πέταμα. Τίποτα δεν θάβουμε».

Το μήνυμα αυτό θα σταλεί στη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων με τη μέθοδο Plasma Tronic» που διοργανώνει το απόγευμα ο δήμος Δέλτα στη Θεσσαλονίκη και έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού, του επιστημονικού, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ημερίδας ο μηχανολόγος – μηχανικός, Μάριος Ζίχναλης, θα παρουσιάσει μια σύγχρονη καινοτομία αεριοποίησης των σκουπιδιών. «Είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος. Έχει μπει σε λειτουργία εδώ και 4 χρόνια στο Ισραήλ, είμαστε σε συζητήσεις με το Λονδίνο και το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Ζίχναλης

«Στην πραγματικότητα παίρνουμε όλα τα απόβλητα και με υψηλή θερμοκρασία σπάμε τους χημικούς δεσμούς των οργανικών ενώσεων και μετατρέπουμε αέριο υδρογονάνθρακα. Στη συνέχεια, το οδηγούσε σε κινητήρες εσωτερικής καύσης και παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια», πρόσθεσε ο μηχανολόγος – μηχανικός.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας «Μάριος Ζίχναλης και συνεργάτες»,  από κάθε τόνο αστικών σκουπιδιών παράγεται από 750 κιλοβάτ έως 1 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας και 4 μεγαβάτ θερμικής ενέργειας.

Η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων με τη μέθοδο Plasma αφορά τα παρακάτω απορρίμματα: δασικά και αγροτικά, απορρίμματα επεξεργασίας κρέατος, απορρίμματα αναπαραγωγής πουλιών, στερεά καύσιμα – κάρβουνα, ξύλα, περιττώματα από φάρμες εκτροφής αγελάδων και χοιροστάσια, απόβλητα νοσοκομείων – χειρουργείων, τοξικά – χημικά απόβλητα, πυρηνικά απόβλητα έως 4G Μπεκερέλ, καθημερινά αστικά απορρίμματα, βιομηχανικά απορρίμματα και λάστιχα αυτοκινήτων.
«Όσο πιο βλαβερά είναι τα υλικά, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας μας δίνουν. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουν οι έλληνες την καινούρια τεχνολογία, που εκτός από τα οικονομικά οφέλη προστατεύει και το περιβάλλον.
Ένα θέμα για τη χώρα μας είναι η ενέργεια, καθώς εισάγει το 60%-65% της ενέργειας που καταναλώνει. Εάν η Ελλάδα έκανε τα απόβλητα της ενέργεια δεν θα χρειαζόταν να εισάγει», κατέληξε ο κ.Ζίχναλης.

Popularity: 2%

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.