Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Εντυπωσιακή ανέλκυση του Mirage 2000 από βάθος 75 μέτρων

Σχεδόν ανέπαφο ανελκύστηκε από βάθος 75 μέτρων το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 που στις 9 Ιουνίου είχε καταπέσει στο νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου.
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/miraze_0.jpg
Οι δύο χειριστές του Mirage, ο σμηναγός Μιχαήλ Κούρτης και ο υποσμηναγός Μιχαήλ Μήτσιου είχαν εγκαταλείψει το μαχητικό εγκαίρως, χρησμοποιώντας με επιτυχία τα καθίσματα αυτόματης εκτίναξης.

Τα καθίσματα είναι ίσως τα μοναδικά κομμάτια του μαχητικού που λείπουν.Click to open image!Η ανέλκυση του αεροσκάφους ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Μοίρας Κινητών Ομάδων από τη 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ).

Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή ανέλκυσης, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάστηκαν με το 4ο ΕΤΕΘ του Στρατού Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο διέθεσε το ναρκοθηρευτικό "Καλλιστώ" και το αρματαγωγό "Ρόδος" και το Λιμενικό Σώμα.


Click to open image!Στην επιχείρηση ανέλκυσης από βαθος 75 μέτρων συμμετείχαν επίσης αφιλοκερδώς οι βαθυδύτες Σπυρίδων Κόλλας και Ανδρέας Ανδρικόπουλος, αλλά και ο Απόστολος Κυπραίος, ο οποίος διέθεσε το επαγγελματικό αλιευτικό του σκάφος.

Τις επόμενες ημέρες το αεροσκάφος θα μεταφερθεί στην αεροπορική βάση της Τανάγρας όπου θα αρχίσουν οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν το Mirage 2000 έχει υποστεί δομική παραμόρφωση, αν έχει ρωγμές ή άλλες βλάβες.

Επισημαίνεται ότι το μαχητικό κατέπεσε κατα τη διάρεια άσκησης, όταν οι χειριστές του διαπίστωσαν απώλεια ώσης και το εγκατέλειψαν.


Κλικ στις πιο κάτω φωτογραφίες για μεγέθυνση.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.