Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Μενού με έντομα στη Δύση ως το 2020;

«Η δυτική κοινωνία καλά θα κάνει να συνηθίσει την ιδέα των εντόμων γιατί μέχρι το 2020 θα αποτελούν βασικό μέρος της καθημερινής δίαιτας», προειδοποιεί γνωστός εντομολόγος, επικεφαλής του πρώτου πανεπιστημιακού κέντρου που μελετά τα έντομα ως πηγή διατροφής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, o καθηγητής εντομολογίας Marcel Dicke από το πανεπιστήμιο του Wageningen ισχυρίζεται ότι οι καταναλωτές που παραδοσιακά «σνόμπαραν» τις εξάποδες λιχουδιές, ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη καθώς το συμβατικό κρέας γίνεται όλο και πιο ακριβό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Wired, ο καθηγητής επισήμανε ότι «το σημαντικότερο πράγμα είναι να προετοιμάσουμε τους καταναλωτές έτσι ώστε να συνηθίσουν την ιδέα, καθώς από το 2020 και μετά οι επιλογές δεν θα είναι πολλές».

Ο δρ. Dicke θέλει να πείσει τους ανθρώπους να αφήσουν πίσω τους τις προκαταλήψεις για τα έντομα και να δελεάσει τις βιομηχανίες τροφίμων να σχεδιάσουν και να προωθήσουν προϊόντα που θα είναι πιο ελκυστικά.
Σημειώνεται ότι ο δρ. Dicke είναι επικεφαλής τετραετούς προγράμματος που διεξάγεται στην Ολλανδία και έχει στόχο την εκπόνηση επιχειρηματικού και επιστημονικού σχεδίου που θα φέρει τα έντομα στα τραπέζια των Ευρωπαίων και των Αμερικανών.

Πάνω από 1.000 είδη εντόμων καταναλώνονται παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών τα έντομα είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού, ωστόσο σπάνια εντάσσονται στη δίαιτα πολλών πλούσιων χωρών.

econews

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.