Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Θεσσαλονίκη: έρχεται το απορριμματοφόρο που καίει τηγανέλαιο

Απορριμματοφόρο που θα καίει βιοντίζελ από τηγανέλαιο θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το επόμενο καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε η  ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Στέλλα Μπεζεργιάννη, το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο αγοράστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από δήμο της Θεσσαλονίκης και θα «καίει» το βιοντίζελ δεύτερης γενιάς που παράγεται στο ΕΚΕΤΑ, στο πλαίσιο της πρώτης παγκοσμίως εφαρμογής καταλυτικής υδρογονοκατεργασίας σε 100% τηγανέλαιο από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το εγχείρημα εφαρμόζεται πιλοτικά και χρηματοδοτείται από το κοινοτικό πρόγραμμα «Life+». Μέχρι στιγμής, έχουν παραχθεί 900 λίτρα βιοντίζελ, έναντι στόχου για 2 τόνους. Το τηγανέλαιο συλλέγεται από 23 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Το απορριμματοφόρο που καίει βιοντίζελ από τηγανέλαιο είναι μια από τις πολλές πρωτοποριακές ιδέες που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και Περιβάλλον: πρωτοποριακές εφαρμογές και στην Ελλάδα», που οργάνωσε το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Στις ιδέες που ξεχώρισαν συγκαταλέγεται επίσης το ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής, που μπορεί να ταξιδεύει για δυο εβδομάδες με καύσιμο τον ήλιο, καθώς και το προκατασκευασμένο σπίτι που εξοικονομεί ενέργεια.

econews

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.