Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Σχέδια για πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών επεξεργάζονται σχέδιο για την άρση απαγόρευσης της...
πετρελαιοκίνησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι αυτό θα μπορεί να «πλασαριστεί» ως κοινωνικό μέτρο καθώς το κόστος καυσίμου, άλλα και το κόστος συντήρησης των πετρελαιοκίνητων είναι μικρότερο των βενζινοκινητήρων.
Αναμένεται και παρέμβαση της Κομισιόν, καθώς θεωρείται παράνομη η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων, που στην Ελλάδα υιοθετήθηκε τη δεκαετία του ’80 για περιβαλλοντικούς λόγους.
Η ΕΕ αυτή τη στιγμή δέχεται ότι οι νέοι πετρελαιοκινητήρες είναι απόλυτα φιλικοί με το περιβάλλον.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη η αγορά ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων αγγίζει το 50%,ενώ στην Ελλάδα, που είναι η μόνη χώρα που απαγορεύονται τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ήταν μόλις 1,6% και αυτά ήταν ταξί και ελάχιστα Ι.Χ. στην περιφέρεια.
Όσον αφορά την κατανάλωση, το πετρελαιοκίνητο χρειάζεται μόλις 5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ το βενζινοκίνητο 6,6 λίτρα για κάθε 100 χλμ.
Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ο έλεγχος της νοθείας του καυσίμου καθώς πολλοί, ειδικά στην περιφέρεια όπου η ντιζελοκίνηση επιτρέπεται, χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση σκοπεύει να το αντιμετωπίσει με την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου επιβάλλοντας και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες και εντατικοποιώντας τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ ίσως και από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.