Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αδυνατίστε και γυμναστείτε περπατώντας!


PostFt08Είναι το πιο ανέξοδο σπορ, μπορείτε να το κάνετε παντού και χρειάζεστε μόνο 30 λεπτά καθημερινά για να παραμείνετε υγιείς προστατεύοντας την καρδιά σας και διατηρώντας τη φόρμα σας.

 

Που σας ωφελεί:

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι οι υπέρβαροι που περπατούν γρήγορα για 30-60 λεπτά τη μέρα, χάνουν 3,5 κιλά σε, περίπου, 18 μήνες, ακόμα κι αν δεν αλλάξουν καθόλου τις συνήθειές τους. Μάλιστα, το σκανδιναβικό περπάτημα, αυτό που χρησιμοποιείτε μπαστούνια, βοηθά σε ταχύτερη απώλεια βάρους. Η χρήση των στηριγμάτων σας αναγκάζει να περπατάτε με πιο γρήγορο ρυθμό και να γυμνάζεστε περισσότερο χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Βελτιώνει τη μνήμη: Μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και να αποτρέψει την απώλειά της ενώ έχει αποδειχτεί ότι όσοι περπατούν αυξάνουν τη διανοητική τους ευστροφία. Αυτό γιατί το περπάτημα αυξάνει τα αποθέματα οξυγόνου και τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, βοηθώντας τον να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Καταπολεμά κάποιες ασθένειες: Οι ερευνητές έχουν συνδέσει το γρήγορο περπάτημα με την πρόληψη πολλών ασθενειών, από καρκίνο μέχρι διαβήτη.

Δυναμώνει την καρδιά: Τα καρδιοαγγειακά οφέλη που προσφέρει το περπάτημα, το καθιστά ιδανική άσκηση προστατεύοντας σας από καρδιακές παθήσεις. Αυτό γιατί μειώνει τη χοληστερόλη και προλαμβάνει αρτηριακές παθήσεις.

Προλαμβάνει το κρυολόγημα: Μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης έδειξε ότι όσοι περπατούσαν κάθε μέρα είχαν κατά 25% λιγότερα κρυολογήματα απ’ ότι εκείνοι που έκαναν καθιστική ζωή.

Σας βοηθά να κόψετε το τσιγάρο: Όταν περπατάτε συχνά, δε βελτιώνετε μόνο τη φυσική σας κατάσταση αλλά και μειώνετε και την επιθυμία σας για τσιγάρο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Exeter υποστηρίζουν ότι μόνο 10 λεπτά καθημερινό περπάτημα μπορούν να μειώσουν την επιθυμία για τσιγάρο σε όσους προσπαθούν να το κόψουν.

Αυξάνει την αντοχή σας: Το περπάτημα αυξάνει τη δύναμη του σώματός τους κατά 40%, μειώνει την πίεση που δέχονται οι γοφοί, οι αστράγαλοι και τα γόνατα κατά 26% σε σχέση με το τρέξιμο. Κατά μέσο όρο, ένας άνθρωπος που περπατάει 5 χιλιόμετρα καίει 100 θερμίδες ανά 1,5 χιλιόμετρα.

Περπατήστε σωστά!

Το να περπατάτε αργά ενώ χαζεύετε τις βιτρίνες αυτό δεν μετράει ως εκγύμναση!

Κρατήστε όρθιο το κορμί σας έχοντας τα χέρια στο πλάι και σφίξτε την κοιλιά σας, για να δουλεύουν οι βασικοί μύες.

Εστιάστε την προσοχή σας μπροστά και διατηρήστε τους ώμους σας χαλαρούς.

Λυγίστε τους αγκώνες στις 90 μοίρες και έχετε τα χέρια σας ελαφρώς χαλαρωμένα χωρίς να είναι σφιγμένα σε γροθιές.

Πατήστε πρώτα τη φτέρνα, κάντε ένα βήμα μπροστά με το ένα πόδι και κινήστε τα χέρια σας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μεταφέρετε το βάρος σας μέσω της φτέρνας στο πόδι.

Μην αφήνετε τα χέρια σας να αιωρούνται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση αντί για μπροστά και πίσω και μην τα έχετε τελείως ευθεία χωρίς να είναι λυγισμένα. Αυτό δεν σας βοηθά να περπατήσετε με ταχύτητα γιατί δεν έχετε την ώθηση που δίνει η κίνηση των χεριών.

Ξεκινήστε βάζοντας στην αρχή ως στόχο 1 με 2 χιλιόμετρα. Αν έχετε βηματομετρητή φροντίστε να στοχεύσετε πρώτα στα 2.000 βήματα και σταδιακά φτάστε στα 10.000 βήματα.

Περπατήστε στα πρώτα μέτρα αργά και έπειτα αυξήστε το ρυθμό σας. Κάντε ανά χιλιόμετρο γρήγορο και έντονο βηματισμό: καίτε περισσότερες θερμίδες.

Επιλέξτε τα σωστά αθλητικά παπούτσια

Μη χρησιμοποιείτε τα παλιά σας παπούτσια για το περπάτημα γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε.

Μην επιλέγετε παπούτσια με ανασηκωμένη φτέρνα η οποία ελέγχει  την κίνηση του πίσω μέρους του ποδιού. Κουράζουν τους μύες της κνήμης, κάτι που προκαλεί πόνο και φλεγμονή.

Επιλέγετε παπούτσια ειδικά για περπάτημα τα οποία έχουν μεγαλύτερη καμπύλη στο σημείο των δακτύλων απ’ ότι τα παπούτσια τρεξίματος, εύκαμπτη σόλα που προστατεύει από τους κραδασμούς και αναπνέουν από το πάνω μέρος.
Πώς θα κάψετε περισσότερες θερμίδες!

Αν περπατάτε σε μαλακές επιφάνειες, όπως λάσπη, άμμο, ή γρασίδι, ή σε ανηφόρα, ξοδεύετε περισσότερη ενέργεια. Όταν το πόδι σας πατάει πάνω σε μια μαλακή επιφάνεια, κάνει τους μυς του ποδιού να δουλεύουν πιο σκληρά προκειμένου να μη βυθιστεί και να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα.

Περπατήστε πάνω σε πετρώδες έδαφος, για μεγαλύτερα οφέλη. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ανισόπεδες επιφάνειες κάνουν ένα είδος βελονοθεραπείας στις πατούσες ρυθμίζοντας έτσι την πίεση.

Το μυστικό

Αγοράστε έναν βηματομετρητή. Είναι εύκολος στη χρήση, υπολογίζει την απόσταση που διανύετε και τις θερμίδες που καίτε. Αυτό σας παρέχει ένα κίνητρο για να βελτιώνετε την απόδοσή σας.

http://www.omorfamistika.gr/fitness/%CE%91%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.