Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ελάτε να μαζέψουμε καπάκια για καλό σκοπό!

Το δημοσίευσε η μαμά Αγγέλα και το αναδημοσιεύω! Προωθήστε το και στους φίλους σας! Μια ωραία πρωτοβουλία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδάκια σας: Μαζέψτε μαζί τους πλαστικά καπάκια και βοηθήστε στο να αποκτήσει αναπηρικό καροτσάκι ένας άνθρωπος που το έχει πραγματική ανάγκη!

Εδώ και δύο μήνες, ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας, σε συνεργασία με μια μεγάλη εταιρία ανακύκλωσης και εμφιάλωσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε μια πρωτότυπη συλλογή, για να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αναπηρικό καροτσάκι.

«Βοήθεια από το κράτος δεν υπάρχει, αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι μόνοι μας. Αναπτύξαμε μια πρωτοβουλία που δεν κοστίζει τίποτα σε εκείνους που συμμετέχουν και μπορεί να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας», λέει η πρόεδρος του συλλόγου Δήμητρα Χριστάκη. Καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου στα Γιαννιτσά φτάνουν δεκάδες σακούλες με πλαστικά καπάκια από όλη την Ελλάδα. «Με κούριερ, με ΚΤΕΛ, με το ταχυδρομείο. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη».

Στο Νομό Πέλλας, η συλλογή καπακιών έχει γίνει συνήθεια για πολλούς κατοίκους και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών ενισχύουν συνεχώς την προσπάθεια. «Η συμβολή της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ σημαντική. Κι όσο περνάει ο καιρός, κινητοποιούνται όλο και περισσότεροι άνθρωποι από την υπόλοιπη Ελλάδα, ανάμεσά τους και πολλοί μαθητές».

Μέλη του συλλόγου και εθελοντές, ξεχωρίζουν τα καπάκια, τα κατηγοριοποιούν και τα παραδίδουν στην εταιρία. Μέχρι σήμερα ο σύλλογος έχει συγκεντρώσει περίπου δυόμιση τόνους. «Είμαστε ακόμα στην αρχή. Χρειαζόμαστε σχεδόν τέσσερις τόνους για να αποκτήσουμε το πρώτο αμαξίδιο. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε και να συνεχίσουμε για πολύ καιρό. Η εταιρία παραλαμβάνει τα καπάκια, κάνει την καταμέτρηση και, όταν φτάσουμε στην επιθυμητή ποσότητα, αντί χρημάτων, θα μας δώσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο».

Στα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Κολοκοτρώνη 10, έφτασαν πριν από λίγο καιρό με το ταχυδρομείο 3000 καπάκια που συγκέντρωσαν υπάλληλοι του ΟΤΕ. «Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με το σύλλογο ή να στείλει καπάκια για τη συλλογή. Είναι δωρεάν και θα χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
http://blog.eimaimama.gr/2011/03/blog-post_4830.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.