Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δένδρο σκοτώνει δηλητηριώδη φίδια

Στην Ινδία, βαθιά μέσα στις ζούγκλες της περιοχής Konni, βρίσκεται ένα παράξενο δένδρο που οι ιθαγενείς γνωρίζουν την ύπαρξη του εδώ και αρκετές γενιές.
 
Το περίεργο με το συγκεκριμένο δένδρο είναι ότι όποιο δηλητηριώδες φίδι το ακουμπήσει, πέφτει αμέσως νεκρό και για τούτο το λόγο γύρω του στοιβάζονται οι σκελετοί πολλών φιδιών. Οι ιθαγενείς της περιοχής ισχυρίζονται ότι μόνο τα δηλητηριώδη φίδια πεθαίνουν όταν αγγίξουν το δένδρο, αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποια επιστημονική ερμηνεία, για τον απλό λόγο ότι το φαινόμενο δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα έξω από την περιοχή της ζούγκλας.
 
Όμως, το αινιγματικό δένδρο έχει και άλλη μία παράξενη ιδιότητα. Έχει σώσει τη ζωή εκατοντάδων ατόμων που δαγκώθηκαν από δηλητηριώδη φίδια.
Έτσι, οι ιθαγενείς το σέβονται και το θεωρούν ως ένα δώρο της φύσης προς αυτούς. Ακόμη παραπέρα, δασοφύλακες επιβεβαιώνουν τα όσα ισχυρίζονται οι ιθαγενείς, καθώς έχουν δει την επίδραση του δένδρου πάνω στα φίδια, αλλά και τους ιθαγενείς να χρησιμοποιούν το φλοιό του δένδρου και να θεραπεύονται από το δάγκωμα φιδιών.
Όπως αποδείχτηκε, το δένδρο αυτό δεν είναι το μοναδικό μέσα στη ζούγκλα. Είναι ωστόσο ένα πολύ σπάνιο είδος και οι ιθαγενείς ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την ύπαρξη είκοσι τέτοιων δένδρων τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο. 
 
Σε ό,τι αφορά στην εξουδετέρωση των δηλητηρίων, είναι γνωστό στους ιθαγενείς ότι αυτή την ιδιότητα την αποκτούν τα συγκεκριμένα δένδρα από μια ηλικία και μετά, την οποία οι ίδιοι γνωρίζουν καλά πώς να την υπολογίζουν. 
Σημαντικό είναι να μη χρησιμοποιείται κατά την εξαγωγή του φλοιού κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, διότι μόλις ο φλοιός έρθει σε επαφή με το μέταλλο χάνει τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Έτσι, οι ιθαγενείς χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτόν ξύλινα εργαλεία και πέτρες. Και αφού βγάλουν το φλοιό, τον τρίβουν πάνω σε πέτρα, ανακατέβουν τα τρίματα με νερό και το πίνουν και μέσα σε λίγα λεπτά έχουν θεραπευτεί από κάθε δηλητήριο φιδιού.

Read more: STRANGE ACTIVITIES: Δένδρο σκοτώνει δηλητηριώδη φίδια

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.