Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Βάλσαμο - το θαυματουργό βότανο

βάλσαμο - Hypericum perforatum
Το βάλσαμο ή αλλιώς υπέρικο,βαλσαμόχορτο, σπαθόχορτο,βότανο του προδρόμου είναι ένα φυτό με εντυπωσιακές δράσεις. Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, στυπτικό, και τονωτικό για την αποκατάσταση του νευρικού συστήματος. Οι χρήσεις του είναι οι εξής:

EΠΙΓΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ(βλαστοί και άνθη)


Έγχυμα:
Χρησιμοποιείστε το για το άγχος, την νευρική ένταση, την ευερεθιστότητα ή τις συναισθηματικές διαταραχές, ιδιαίτερα αν συνδέονται με την εμμηνόπαυση ή με το προεμηνορροϊκό σύνδρομο.

Βάμμα:
Πάρτε το για δύο μήνες τουλάχιστον για την μακροχρόνια νευρική ένταση που οδηγεί σε εξάντληση και κατάθλιψη.

Πλύση:
Με το έγχυμα πλύνετε πληγές, ερεθισμούς του δέρματος και μώλωπες.


ΑΝΘΟΦΟΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ


Κρέμα:
Χρησιμοποιείστε την για εντοπιασμένους πόνους των νεύρωβ, όπως ισχιαλγία, εξαρθρήματα και κράμπες, ή για να ανακουφίσετε τη διόγκωση του στήθους κατά την γαλουχία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως αντισηπτικό και στυπτικό σε εκδορές, ερεθισμούς και έλκη.

Έλαιο:(εξανθοσμία)
Χρησιμοποιείστε το σε εγκαύματα και φλεγμονές των μυών ή των αρθρώσεων όπως ο ''αγκώνας του τέννις'', οι νευραλγίες και η ισχιαλγία. Προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας για εγκαύματα, ή ελαίου αχιλλαίας γαι φλεγμονές των αρθρώσεων. Το έλαιο είναι πολύ αποτελεσματικό στο να σταμματάει το αίμα σε κοψίματα και πληγές.

Το έλαιο μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας βάζοντας τα άνθη μέσα σε ένα βάζο με ελαιόλαδο και αφήνοντάς το στον ήλιο για  4-6 εβδομάδες.
πηγή: πλήρης οδηγός φαρμακευτικών βοτάνων
http://zhsefysika.blogspot.com/2010_12_01_archive.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.